|
Kavunlu Dondurma |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc1600
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2006
3,627 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. kokulu kavun
Yarım su bardağı şeker
4 yumurta akı
Yarım limon suyu
Kavun kesilip kabuk ve çekirdekleri çıkarılır. Küçük küçük doğranır. Şeker, yumurta akı, limon suyu ile iyice ezilir, çarpılır. (Elektrikli karıştırıcı ile daha kolay olur.) Buz kalıplarına boşaltılıp buz dolabının en soğuk ayarında ve buzlukta dondurulur. (Ara sıra karıştırmak gerekir.)
|
Kavunlu Dondurma |
|
maystro
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.12.2007
Mesajlar: 26 Şehir: Çankaya/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc19949
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2007
3,570 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. şeker
2 su bardağı su
1 küçük kokulu kavun
1 limon
Kavun içini ezip, süzgeçten geçiriniz.
Üzerlerine 1 adet limon suyu dökerek bir kenarda bekletin.
Şekeri ve 2 su bardağı su ile tencereye koyun.
Tencereyi ateşe oturtarak 5-10 dakika kaynatın ve ateşten indirip soğutun.
Şurup soğuyunca kavunlarla karıştırıp tekrar hepsini ezerek süzgeçten geçirin.
Karışımı buz kalıplarına koyun ve buzdolabının buzluğunda donmasını sağlayın.
Ara sıra kalıbı alarak iyice karıştırıp tekrardan buzluğa koyun.
İstediğiniz donma derecesine geldiğinde servis yapın.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 25.08.2022
|
Kavunlu Dondurma |
|
sude
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 68 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc5246
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2006
3,213 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 kg ( küçük) kokulu kavun
1 bardak tepeleme + 1 yemek kaşığı toz şeker
1,5 bardak su
1 limon
YAPILIŞI
Kavunu ayıklayıp bastırarak süzgeçten geçirin. ( 2 bardak kavun suyu), limon suyu ekleyin. Salep, şeker ve suyu karıştırarak kaynatın. Sonra da kavun suyunu katın. Buzdolabında veya makinada dondurun.
|
Kavunlu Dondurma |
|
neyzen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2006
Mesajlar: 169
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8314
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2006
3,081 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet küçük kokulu kavun
750 gram tuz
1 su bardağı şeker
3 kilo buz
1 su bardağı su
Kavunun çekirdekleri ayıklanır, iyice sıkılır ve süzgeçten geçirilerek iyice süzülür. Posası alınır, tekrar tülbentten geçirilerek kaba konur ve kaymaklı dondurma bölünmünde tarif edildiği şekilde dondurulur. Servis yapılır.
|
Kavunlu Dondurma |
|
aslı keremoğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2020
Mesajlar: 20 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc151747
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2020
630 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
450 gram kavun
200 mililitre krema
Kavunu dilimleyip mutfak robotunda püre haline getirin ve kenara alın.
Yumurta sarılarını ve şekeri benmaride çırparak iyice beyaz hale gelene kadar pişirin.
Ayrı bir kasede kremayı çırpın.
Yumurtalı karışımı azar azar kremaya ekleyerek karıştırın.
Kremalı ve yumurtalı karışıma püre haline gelmiş kavunu ekleyip karıştırın.
Dondurmayı bir gece buzlukta dinlendirin.
Servis edeceğiniz zaman toplar halinde kaselere bölüştürün.
Dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.
|
Kavunlu Dondurma |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145359
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2019
589 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet orta boy kavun
1 paket krema
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Kavunu soyup dilimleyin ve mutfak robotundan geçirin.
Süt ve şekeri bir tencerede şeker eriyene dek karıştırarak pişirin.
Ardından altını kapatıp soğuması için kenara alın.
Sütlü karışım soğuyunca kremayı derin bir çırpma kabında çırpmaya başlayın.
Krema kıvam alınca içine şekerli sütü ve kavunu ilave edin.
Karışım homojenleşene kadar karıştırmaya devam edin.
Dondurucuya dayanıklı geniş bir kaba dondurma karışımını aktarın.
Üzerini streç filmle kapatıp dondurucuya kaldırın.
Dondurmayı buzdolabında 4-5 saat bekletin.
Her saat başı çıkarıp karıştırın.
Bu sürenin sonunda kaselere bölüştürüp servis edebilirsiniz.
|
Kavunlu Dondurma |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc167135
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2022
459 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 ml krema
175 gram pudra şekeri
1 adet olgun kavun (Soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve küçük parçalar halinde doğranmış olmalı)
1 adet limonun suyu
Servis için taze ahududu ya da istediğiniz meyve
Kremayı ve şekeri bir tavaya alın ve kaynatın. Şeker eriyene kadar karıştırın, ardından ocağı kapatın.
Kavunu limon suyuyla birlikte mutfak robotuna alın, pürüzsüz olana kadar çırpın, ardından kremayı kavunun üzerine dökün ve tekrar çırpın.
Karışımı koyulaşıp yarı donana kadar çırpın, ardından dondurucuya dayanıklı bir kaba aktarın ve dondurun. Kavunlu dondurmayı bir kâseye alıp taze ahududu ile servis edebilirsiniz. Dileyenler kavunun içerisinde de servis edebilir.
|
Kavunlu Dondurma |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173459
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2023
244 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kavun
1 yemek kaşığı bal
Yarım çay bardağı şeker
3 damla limon
Kavunumuzun çekirdeğini ayıklayıp kabuğunu soyuyoruz ve küp küp doğruyoruz. Benimki yumuşak diye rastgele doğradım, sizinkisi o kadar yumuşak değilse küçük küçük küp küp doğramanızı tavsiye ederim .
Balımızı da ekleyip mikserle püre haline getiriyoruz. Benim maalesef evde sadece bir yemek kaşığı bal kalmış yoksa hepsini ballı yapıp şeker koymamak daha sağlıklı olurdu. Siz nasıl arzu ederseniz artık... Kavuna şekeri ekleyip şeker içinde kaybolana kadar mikserden geçiriyoruz.
En son 3 damla limon suyu ekleyip karıştırıyoruz ve kaplarımıza boşaltıp ağzını kapatıp derin dondurucuya koyuyoruz.
Donunca dilediğimiz şekilde servis ediyoruz.
|
Kavunlu Dondurma |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167600
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2022
193 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarımdan biraz fazla tatlı kavun
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı su
Çeyrek limonun suyu
Şekeri ve suyu 7-8 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın. Ayrı bir kaseye kabuklarından ayrılmış ve küpler halinde doğranmış kavunu alın. Soğuyan şekerli su ve limon suyu ilavesiyle birlikte el blenderı yardımıyla meyvelerinizi püre haline getirin. Pürüzsüz bir kıvam alan dondurmanızı buzluktan çıkardığınız kaba yayın ve en az 20 dakika bekleyin. Dondurmanızı dilerseniz bütün olarak, dilerseniz küçük parçalar halinde dondurabilirsiniz.
|
|