Kısa URL: https://ml.md/lc10866
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2007
2,298 defa indirildi / yazdırıldı
Malzeme:
1 adet kabuksuz kavun
1 su bardağı şeker
3 kilo buz
1 bardak süt
750 gr. tuz
Yapılışı:
Bir kap içinde yumurta ve şeker yumurta teliyle iyice karıştırılır. Buna kaynamış süt ilave ederek orta ateşte pişirilir. Ancak fazla kaynatmamaya dikkat etmelidir. Kestirilir. Yapılan krema kabarınca olmuş demektir. Eğer çubuk vanilya bulabilirseniz daha iyidir. Süzgüyle dondurma kabına konur ve soğuduktan sonra kepçeyle savrulur. Kendi haline bırakmak gerekir. Daha sonra soyulmuş kavun ezilerek dondurmaya katılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc22371
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2008
2,281 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg. yuva kavunu (çekirdekleri ve kabuğu çıktıktan sonra)
2,5 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 kg. süt
1,5 su bardağı şeker
10 gr. salep
Yumuşak kokulu kavunları iyice ezdikten sonra şekerle karıştırınız. 1/2 su bardağı süt ayırıp kalan sütü ateşe koyunuz. Nişastayı, ayrılan sütle eziniz. Salebi şekerle karıştırınız. Nişastalı sütü ve şekerli salebi kaynayan süte ilave edip, 10 dakika pişiriniz. Şekerli kavun püresini de katıp birkaç taşım kaynatınız.
Soğuyunca buzluğa koyup arasıra alt üst ederek dondurunuz.