|
Kavurma |
|
bahçe güzeli
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.07.2017
Mesajlar: 27 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc126692
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2017
869 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo kuzu kuşbaşı
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Etleri iyice yıkayın ve suyunu süzün.
Yağlı kısımlarını kesin. Bunlardan bir avuç kadarını tencereye koyun ve kızgın ateşte eritin.
Erimeyen kıkırdak kısımlarını tencereden çıkarın. Ardından yağın içine kuşbaşı etleri ilave edin.
Yüksek ateşte etlerin rengi dönene kadar kavurun.
Ocağın altını kısın ve tencerenin kapağını kapatın.
Etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Tuzu ve karabiberi ekleyin. İster sıcak, ister soğuk olarak tüketin.
|
Kavurma |
|
anacık
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.05.2013
Mesajlar: 69 Şehir: Nallıhan-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc89437
Gönderme Tarihi: 21.May.2013
1,605 defa indirildi / yazdırıldı
|
Özlem Osoy
300 g Kuşbaşı Et
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Soğan
1 Diş Sarımsak
2 Adet Sivri Biber
1 Adet Domates
Zeytinyağını ısıtıp, etleri tencereye alalım. Normal ateşte, etler suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim. Piyazlık doğranmış soğan, sarımsak, biber ve domatesi ekleyelim. Etler yumuşayana kadar pişirelim.
|
Kavurma |
|
FAHRİYE SARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.05.2013
Mesajlar: 53 Şehir: Kahramanmaraş |
Kısa URL: https://ml.md/lc89419
Gönderme Tarihi: 20.May.2013
1,527 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kevser Bayraktar
300 g Kuşbaşı Et
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
12 Adet Arpacık Soğan
1 Diş Sarımsak
2 Adet Sivri Biber
1 Adet Domates
İsteğe Bağlı Tuz
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
Etleri ve zeytinyağını tencereye alalım. Baharatını ve tuzunu ilave edip, normal ateşte etler suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim. Arpacık soğan, sarımsak, biber ve domatesi ekleyelim. Etleri yumuşayana kadar pişirelim.
|
Kavurma |
|
gülkız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.10.2012
Mesajlar: 35 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc82218
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2012
1,613 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Bayramçavuş
1 Kg. Dana Kuşbaşı
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
Kuşbaşı doğranmış dana etini yıkayıp suyunu iyice süzdürelim. Yağlı kısımlarını keserek bir kenara alalım; yaklaşık bir avuç içi kadar olsun. Minik parçalar halinde etten çıkardığımız bu yağları, bir tencereye alalım. Kızgın ateşte 10 dakika kadar kavuralım. Bu işlem esnasında yağlar eriyecek, geriye sadece kıkırdak kısımlar kalacak. Kıkırdak kısımları çıkarıp erimiş yağın içine kuşbaşı etleri atalım. Yine yüksek ateşte rengi dönene kadar eti kavuralım. Ardından ocağın altını kısalım, tencerenin kapağını kapayalım. 40-50 dakika kadar arada karıştırarak pişirelim. Etler yumuşayınca tuzunu ve karabiberini katıp servis yapalım.
|
|