Kısa URL: https://ml.md/lc69714
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2011
2,410 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet baklava yufkası
150 gr. kavurma
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
2 adet sivri biber
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
Tuz
Karabiber
Pul biber
Rendelenmiş soğanı tereyağında kavurun. Küp kesilmiş kavurma, kıyılmış sivri biber, ceviz, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip beş dakika kavurun ve soğutun. Yufkanın birini düz bir zemine serin ve dört parmak genişliğinde uzun şeritler kesin. Uç kısmına kavurmalı harçtan koyup muska şeklinde sarın. Börekleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
10 adet baklava yufkası
500 gram kavurma
4 dilim dil peyniri
Sos İçin:
50 gram eritilmiş tereyağı
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
Üzeri İçin:
2 adet yumurta sarısı
2-3 çorba kaşığı susam
Kavurmayı bir tavada ısıtın. Sos için ayrı bir yerde eritilmiş tereyağı, zeytinyağı ve yumurtayı çırpıp yarısını kavurmanın üzerine ilave ederek karıştırın. Büyük boy bir fırın kabını pişirme kağıdı ile kaplayın. Üzerine 1 adet yufka yerleştirip, sos sürün ve yufkalar bitene dek üst üste yerleştirerek işlemi tekrarlayın. Yufkanın geniş tarafına kavurmalı karışımı yerleştirip, didiklenmiş dil peyniri yerleştirin. Rulo şeklinde sarıp, üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında renk alana dek pişirin. 5 dakika dinlendirin ve dilimleyerek servis yapın.