Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kavurmalı Bulgur Pilavı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Baharatlı Pilav Tarifleri
Balıklı Pilav Tarifleri
Biberli Pilav Tarifleri
Bezelyeli Pilav Tarifleri
Buğday Pilavı Tarifleri
Bulgur Pilavı Tarifleri
Cevizli Pilav Tarifleri
Ciğerli Pilav Tarifleri
Domatesli Pilav Tarifleri
Etli Pilav Tarifleri
Fasulyeli Pilav Tarifleri
Fırında Pilav Tarifleri
Firik Pilavı Tarifleri
Güveçte Pilav Tarifleri
Hamsili Pilav Tarifleri
Havuçlu Pilav Tarifleri
Kabaklı Pilav Tarifleri
Kestaneli Pilav Tarifleri
Köfteli Pilav Tarifleri
Kuskus Pilavı Tarifleri
Lapa Tarifleri
Mantarlı Pilav Tarifleri
Mısırlı Pilav Tarifleri
Nohutlu Pilav Tarifleri
Patatesli Pilav Tarifleri
Patlıcanlı Pilav Tarifleri
Pirinç Pilavı Tarifleri
Sebzeli Pilav Tarifleri
Soğanlı Pilav Tarifleri
Şehriye Pilavı Tarifleri
Tavuklu Pilav Tarifleri
Yarma Pilavı Tarifleri
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kavurmalı Bulgur Pilavı

aktar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.05.2011
Mesajlar: 31
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc73032
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2012
2,420 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı bulgur
4 adet kurutulmuş domates
250 gram kavurma
3 sivribiber
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım soğan

Doğranmış kavurmaları ve tereyağını 5 dakika kadar kavurun. Üzerine rendelenmiş yarımsoğanı, çok ince doğranmış kurutulmuş domatesi ve sivri biberi ilave edin. Bulguru ve ezilmiş sarımsağı da ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak su dökün, kapağını kapatıp suyunu çekmesini sağlayın. Baharatı ve isterseniz ince kıyılmış maydanozu ekleyip soğumadan servis yapın.


Kavurmalı Bulgur Pilavı

A. Adnan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.11.2015
Mesajlar: 23
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc112793
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2015
1,658 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı pilavlık bulgur
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet domates
2-3 adet yeşil sivri biber
3-4 adet taze soğan
2 adet kuru soğan
Yarım bağ dereotu ve maydanoz
Reyhan
Tuz
Kavurma (1 kase)

Tereyağı ve zeytinyağı birlikte eritilerek kızdırılır. Doğranmış kuru soğan biraz sarartılır. Sonra bulguru İlave edilerek biraz kavrulur. Doğranmış domates, kavurma, taze soğan, dereotu, maydanoz, reyhan ve tuzu da ilave edilerek suyu konulur. Suyu 1 e 1,5 veya 2 gibi konulur. Çünkü domates ve sebzeleri olduğu için fazla su kaldırmayabilir. Ancak arzu edilirse hafif suluda yenilebilir. O zaman da buna meyhane pilavı denir. Arzuya göre baharat çeşitleri arttırılabilir. Acı seven acı ilave edebilir.


Kavurmalı Bulgur Pilavı

çöl gülü
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.07.2019
Mesajlar: 27
Şehir: Aydın
Kısa URL: https://ml.md/lc144442
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2019
1,010 defa indirildi / yazdırıldı




250 gram kuzu kuşbaşı
2 bardak pilavlık bulgur
3 adet kuru soğan ya da 30 adet arpacık soğan
3 adet domates
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
2 yemek kaşığı margarin
Karabiber
Tuz

Etleri ve soğanları tencereye koyup tereyağını ilave edin. Etler suyunu bırakıp çekene kadar karıştırın. Kavrulmaya başlayınca ince ince doğradığınız yeşil biber ve kırmızı biberleri ekleyip 10 dakika daha kavurun.
1 soğanı zar şeklinde doğrayıp tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Domatesleri soyun, rendeleyip soğana ilave edin. Bulguru da koyup 4-5 dakika kavurun. Üzerine kavrulmuş etleri, 4 bardak suyu, karabiberi ve tuzu koyup kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin.







Kavurmalı Bulgur Pilavı Tarifleri Domatesli Pilav Tarifleri



(3 adet Kavurmalı Bulgur Pilavı 37,753 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort