|
Kavurmalı Makarna |
|
şeref
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.04.2011
Mesajlar: 42 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc64633
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2011
4,538 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 paket makarna
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Üzerine:
1 paket kavurma
2 diş sarımsak
Pul biber, karabiber, kimyon
1 çay bardağı sıcak su
Bir tencereye bol su koyup sıvı yağı ekleyin ve makarnaları yaklaşık 12 dakika haşlayıp süzün. Tereyağında 2-3 dakika çevirip servis tabağına alın. Bir tavaya kavurmayı koyup üzerine kimyon, pul biber, karabiber, çentilmiş sarımsak ve sıcak su ilave edin. 5 dakika pişirip makarnanın üzerine dökün. Dilerseniz sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapın.
|
Kavurmalı Makarna |
|
Lerzan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.08.2011
Mesajlar: 34 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc67296
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2011
2,675 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket makarna
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Üzerine:
500 gr. kavurma
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı pulbiber
Bir tutam karabiber
Bir tutam kimyon
1 çay bardağı sıcak su
Sosu için:
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
2-3 diş sarımsak
Bir tencereye bol su koyup, sıvıyağ ekleyin ve makarnaları 12 dakika boyunca haşlayıp, süzün. Daha sonra tereyağı ile 2-3 dakika çevirip, servis tabağına alın. Bir tavaya kavurmayı koyup; üzerine kimyon, pulbiber, karabiber, kıyılmış sarımsak ve 1 çay bardağı sıcak su katın. Bu karışımı 5 dakika boyunca pişirip, makarnanın üzerine dökün. Diğer tarafta yoğurdu bir kaba alıp, içine ezilmiş sarımsak, dereotu ve yağı ekleyin. İyice karıştırıp, kavurmanın üstüne dökün ve sıcakken servis yapın.
|
Dana Kavurmalı Makarna |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc173874
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2023
203 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.bandak.gr
1 «Bandak Dana Kavurması»
1 Paket ince makarna
1 Demet taze maydanoz
4 Kaşık doğal zeytinyağı
Taze çekilmiş karabiber
1/4 tercihe göre sert beyaz peynir
İnce ve kalın tuz
Makarnamızı pişirme önerisini dikkate alarak haşlıyoruz. Haşlama esnasında 1 yemek kaşığı kalın tuz ve 1 yemek kaşığı yağ ekliyoruz.
Haşlandıktan sonra suyunu iyice süzüyoruz ve soğumaması için tekrar tencereye boşaltıp, bir kaşık çiğ yağ ilave edip karıştırıyoruz.
Bütün bir kavurmayı ufak küpler halinde doğruyoruz. Önceden yıkanmış maydanozun saplarını ayırdıktan sonra ince ince kıyıyoruz. Aynı şekilde beyaz peyniri de iri şekilde elimizle parçalıyoruz. Tüm malzemeleri kaba ekledikten sonra doğal zeytin yağı ve bir miktar tuz ilave ediyoruz.
Makarnamızı 2 büyük sığ tabakta (derin değil) servis ediyoruz.
Üzerine kavurmalı karışımdan arzu ettiğimiz kadar ilave ediyor son olarak bol karabiber ekliyoruz.
|
|