Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Pilavlar > Kavurmalı Pilav (5 adet - 185,808 defa bakıldı)

Kavurmalı Pilav


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Baharatlı Pilav Tarifleri
Balıklı Pilav Tarifleri
Biberli Pilav Tarifleri
Bezelyeli Pilav Tarifleri
Buğday Pilavı Tarifleri
Bulgur Pilavı Tarifleri
Cevizli Pilav Tarifleri
Ciğerli Pilav Tarifleri
Domatesli Pilav Tarifleri
Etli Pilav Tarifleri
Fasulyeli Pilav Tarifleri
Fırında Pilav Tarifleri
Firik Pilavı Tarifleri
Güveçte Pilav Tarifleri
Hamsili Pilav Tarifleri
Havuçlu Pilav Tarifleri
Kabaklı Pilav Tarifleri
Kestaneli Pilav Tarifleri
Köfteli Pilav Tarifleri
Kuskus Pilavı Tarifleri
Lapa Tarifleri
Mantarlı Pilav Tarifleri
Mısırlı Pilav Tarifleri
Nohutlu Pilav Tarifleri
Patatesli Pilav Tarifleri
Patlıcanlı Pilav Tarifleri
Pirinç Pilavı Tarifleri
Sebzeli Pilav Tarifleri
Soğanlı Pilav Tarifleri
Şehriye Pilavı Tarifleri
Tavuklu Pilav Tarifleri
Yarma Pilavı Tarifleri
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kavurmalı Pilav

atılım
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.10.2010
Mesajlar: 20
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc57018
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2010
4,130 defa indirildi / yazdırıldı




Kavurmayı tavada yağda orta derece kavurup tuz, biber ve tarçınını da serperek üstünü örtüp bırakınız. Çentilmiş birkaç soğanla, pilâv suyunu kaynatınız. Bu kavurmayı da birlikte tencereye koyunuz ve pirinci salınız. Birlikte pişirip kıvama gelince, ateşten alınız.


Kavurmalı Pilav

Aysen Adaş
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2011
Mesajlar: 45
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc67075
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2011
6,907 defa indirildi / yazdırıldı




200 gr. kavurma
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz

Pirinçleri önce yıkayın. Daha sonra ılık suda yarım saat kadar bekletin. Bir tencereye tereyağını koyun. Yağ eridikten sonra üzerine pirinçleri katın ve bir süre kavurduktan sonra 2 su bardağı kaynar suyu da ekleyin. Su tekrar kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Pişen pilavı 10 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra küp küp doğradığınız kavurmaları pilavın içerisine ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. İsterseniz pilavı bir servis tabağına alarak, kavurmaları da tavada ısıtıp üzerine ekledikten sonra, ikram edebilirsiniz.


Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 11.09.2024


Kavurmalı Pilav

şerife şaşmaz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.05.2013
Mesajlar: 57
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc89812
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2013
2,119 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı sıcak su
400 gram dana eti
200 gram mantar
1 adet havuç
1 soğan
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
Kekik, tuz, karabiber

Öncelikle pilavı hazırlamak için pirinçleri yıkayıp yağda kavurun. Üzerine tuz ve sıcak suyunu verip kısık ateşte 25 dakika kadar pişmeye bırakın. Pilav pişerken de etleri küçük parçalar halinde doğrayın. Tavaya alıp suyu çıkıncaya kadar 5 dakika pişirin. Üzerine ince doğranmış mantarları ekleyin. Kavurmaya devam edin. Soğanları ve havucu doğrayıp üzerine ekleyin. Bu karışımı 15 dakika kadar kavurmaya devam edin. Suyu çekince üzerine 1 su bardağı su ekleyip 10 dakika daha kavurarak pişmeye bırakın. Baharatları atıp servis tabağına alın ve sıcak olarak bekletin. Hazırladığınız sade pilavın yanında bolca kenarlarına yerleştirip ikram edin.


Kavurmalı Pilav

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166026
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2022
417 defa indirildi / yazdırıldı




Kavurma İçin:
400 ml sıcak su
1 kilo kuşbaşı et
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, kimyon, kekik, karabiber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Pirinç Pilavı İçin:
3 yemek kaşığı şehriye
2 su bardağı kadar pirinç
1 yemek kaşığı zeytinyağı
700 ml sıcak su
1.5 yemek kaşığı tereyağı

Eti bir tencereye alın ve üzerine baharatları ekleyip, kavurun. Suyu çeken etin üzerine sıcak su ilave edin. Kısık ateşte etleri biraz daha pişirin ve suyunu çekmesini bekleyin. Pişen etleri sac tavasına aktarın, zeytinyağı ve tereyağını da ekleyip, beş dakika daha kavurun. Ocağın altını kapatın.
İkinci aşamada pirinci yıkayın. Şehriyeyi zeytinyağında kavurun. Üzerine tereyağını ilave edin. Yıkadığınız pirinçleri de şehriyelerin üzerine ekleyip, kavurma işlemine devam edin. Pirinç kavrulduktan sonra sıcak suyu koyun, kısık ateşte pişirme yapın. Sunum tabağına ilk olarak eti ve ardından da pilavı üzerine koyup, yerleştirin. Tabağı ters çevirin ve kavurmalı pilavınızı servis edin.



Kavurmalı Pilav

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc179839
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2024
44 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram kavurma
1,5 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı sıcak et suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz

Ayıkladığınız pirinçleri berrak bir su çıkana kadar bol suda yıkayın. Suyunu süzdürün.
Geniş tabanlı bir pilav tenceresine zeytinyağı ve tereyağını aktarın. Pirinçleri tencereye alın ve orta kısımları şeffaf bir görünüm kazanana kadar kavurun.
Kavrulan pirinçlere sıcak durumda olan et suyu ve tuzu ekleyin. Sadece bir kez karıştırdığınız pilavı, et suyu kaynamaya başlayana kadar orta ateşte pişirin. Hemen ardından kapağını kapatın ve kısık ateşte, pirinçler göz göz olana kadar yaklaşık 12 dakika kadar pişirin.
Mis gibi tereyağlı, dumanı üzerinde pilavınız hazır. Ancak servis edilmeden önce dinlenmesi gerekiyor. Kağıt havlu ya da temiz bir mutfak bezi kullanarak tencereyi sarın ve demlenmesi için pilavı bekletin.
Bu esnada kavurmayı küçük küpler halinde kesin. Kendi yağı yeterli olacağı için ekstra yağ kullanmadan kızgın bir tavada renk alana kadar kavurmayı pişirin.
Demlenen pilavdan arzu ettiğiniz oranda servis tabağına alın. Pişirdiğiniz kavurmadan üzerine ekledikten sonra kavurma donacağı için bekletmeden sıcak olarak servis edin ve sevdiklerinizle paylaşın.

Not: Pirinçlere sıcak suyu ilave ettikten sonra bir damla limon ilave etmek, pirinçlerin parlaklığını artıracaktır. Arzuya göre pilavı tel şehriyeli olarak da hazırlayabilirsiniz. Pirinçleri ılık suda beklettikten sonra da pilavı "salma" usulü hazırlayabilirsiniz.






Kavurmalı Pilav Tarifleri Pilavlar



(5 adet Kavurmalı Pilav 185,808 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort