Kısa URL: https://ml.md/lc69772
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2011
3,016 defa indirildi / yazdırıldı
400 gram kuşbaşı kuzu eti
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kekik
4 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağı
1 çay bardağı su
Kuşbaşı eti tencereye koyun suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Yağını bırakana kadar kavurun. Üzerine tereyağı koyup kekik serpin, 5 dakika daha kavurun. Yufkalardan ikisini su ve sıvı yağ ile ıslatın, tepsiye yerleştirin. Üzerine kavurduğunuz etleri koyun. Diğer yufkaları üzerine koyup su ve yağ ile ıslatın. 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc18145
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2007
7,567 defa indirildi / yazdırıldı
6-8 kişilik Gerekli malzeme:
4 hazır yufka
125 gr margarin
1 çay bardağı süt
1 yumurta sarısı
350 gr kavurma
2 sivribiber
1 soğan
1 kaşık domates salçası
Karabiber
Kavurmayı küçük küçük doğrayın. Biberleri ve soğanı temizleyip kıyın. Bir tavaya kavurmayı alıp yağı eriyene kadar kavurun. Kıyılmış soğan ve biberi ekleyip karıştırın. Domates salçası ilave edip karabiber serpin ve ateşten alın.
Margarini eritip ılıtın ve sütle çırpın. Tepsiyi yağlayıp birinci yufkayı serin. Sütlü karışımdan yufkanın üzerine birkaç kaşık gezdirip yumurta fırçasıyla her tarafına sürün. İkinci yufkayı iri parçalara bölüp üzerine yerleştirin.
Kavurmalı iç malzemeyi yayıp üçüncü yufkayı parçalar halinde üzerine kapatın ve sütlü karışımdan sürün. Dördüncü yufkayı bütün halde serip kenarlarını kıvırın. Kalan sütlü karışıma 1 yumurta sarısı ekleyip çırpın ve yufkanın üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin.