Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Doğu Anadolu Yemekleri > KAVUT (Van) (5 adet - 61,960 defa bakıldı)

KAVUT (Van)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


KAVUT (Van)

Cankat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc62403
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2011
3,471 defa indirildi / yazdırıldı




Anadolujet Magazin

4 yemek kaşığı tereyağı,
1 kahve fincanı kavut unu,
tuz.

Tavada erittiğiniz tereyağına kavut ununu (kavrularak öğütülmüş buğday) ve tuzu ilave edin. Kokusu çıkana kadar (birkaç dakika) kavurup, sıcak servis edin.


Kavut (Van)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc107345
Gönderme Tarihi: 05.May.2015
1,690 defa indirildi / yazdırıldı




Van Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Buğdayın kavrularak öğütülmesi sonucu elde edilen bir un çeşididir. Günlük yeneceği zaman yağ ile karıştırılarak sıcak olarak servis edilir. Genellikle sabah kahvaltılarında tüketilir.

Not: Gavut, Urartular zamanında uzun savaşlar sırasında askerlerin beslenmesinde kullanılmış ve günümüze kadar gelmiştir. Hem sabah kahvaltılarında hem de ramazan ayında sahurda yaygın olarak tüketilir.
Gavut, yapılan analiz sonuçlarına göre % 94.2 kıırumadde, % 3.32 yağ, % 4.14 kül ve % 13.2 protein içermektedir.


Kavut (Van)

asıksurat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.12.2016
Mesajlar: 31
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc122245
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2017
1,275 defa indirildi / yazdırıldı




Ömür Akkor

Buğday kavrulup değirmende kahve haline getiriliyor. Biraz iri çekilen buğday, tereyağında kavrulup masaya getiriliyor. Dilerseniz bal dilerseniz reçellerle servis ediliyor.


Kavut (Van)

beyaz ay
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.12.2019
Mesajlar: 30
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc147275
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2019
738 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı kavurga unu
1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
1 kahve fincanı pekmez ya da bal
Dövülmüş ceviz

Sıvı yağ ve kavurga ununu bir tavaya alın.
Un, yağı çekip rengi koyulaşana kadar kavurun.
Ocaktan alıp servis tabağına aktarın.
Yeneceği zaman üzerine pekmez ya da bal gezdirin.
Ceviz serpip servis yapın.



Kavut (Van)

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc162653
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2022
230 defa indirildi / yazdırıldı




70-80 gram tereyağı sıvı hale gelene kadar eritilerek hafif ateşte kızdırılır.
Üzerine 100 gram buğday (kavurga) unu serpilir.
Bulamaç kıvamına gelene dek 15 dakika boyunca pişirilir.
Arzuya göre reçel, bal ya da toz şeker ile tatlandırılır.
Dilendiği takdirde ceviz ile süsleme yapılabilir.

Not: Yüksek besin değerine sahip olan kavut "erken kalkanların gıdası" olarak da anılır. Yapıldığı coğrafyalarda kahvaltı ve sahur sofralarında mutlaka yer aldığı bilinmektedir.






KAVUT (Van) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri



(5 adet KAVUT (Van) 61,960 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort