|
Kaygana (Aksaray) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc38247
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2009
3,188 defa indirildi / yazdırıldı
|
Aksaray Valiliği
6 yumurta porselen kapta çırpılır. Hazırlanan un ilave edilir, tekrar çırpılır. Tavada hazırlanan yağ hafif kızarınca hazırlanan yumurta un karışımı malzeme yağ üzerine ilave edilerek kısık ateşte çevrilerek pişirilir. Servis yapılır.
|
Kaygana (Aksaray) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc116394
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2016
2,089 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
3 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 adet sivribiber
3-4 dal maydanoz
1 tane yeşil soğan
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Sıvıyağ
Un
Yumurtayı, suyu, sütü ve yoğurdu çırpıp içine tuz, baharat, küçük doğranmış yeşilliği koyup karıştıralım. Un ilave edip krep kıvamına getirelim. (Kıvamı tavaya döktüğümüzde kendiliğinden biraz yayılacak.) Tavayı çok az yağlayıp ısıtalım. Kepçeyle hamurdan tavaya döküp çift taraflı kızartalım.
|
Kaygana (Aksaray) |
|
seyyar tayyar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.09.2020
Mesajlar: 41 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc153451
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2020
229 defa indirildi / yazdırıldı
|
Leman Şişman
5 Adet Yumurta
1 Yemek Kaşığı Un
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Şerbet Malzemesi
1 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Su veya 1 Su Bardağı Pekmez
Yumurtalar ve un pütürsüz bir kıvama gelene kadar çatalla çırpılır.
Büyük bir tava ocakta ısıtılır, içinde tereyağının yarısı eritilir, daha sonra üzerine yumurtalı un karışımı dökülür.
Yumurtalı unun bir yüzü pişince diğer yüzü çevrilir ve tereyağının kalan yarısı üstüne ilave edilerek iki yüzü de kısık ateşte pişirilir.
Kaygana büyük bir servis tabağına alınır, önceden hazırlanan soğuk şerbet veya pekmez üstüne dökülerek ikram edilir.
|
|