|
|
Kaygana |
|
mtfk
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.03.2013
Mesajlar: 29 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc87240
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2013
2,059 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1,5 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı sana klasik margarin
2 çay kaşığı karbonat
Alabildiği kadar un
Biraz tuz, nane, karabiber
Un hariç bütün malzemeleri hamur yoğurma kabına alalım, 2- 3 dk kadar çırpma teliyle çırpalım..
unu azar azar ekleyerek kulak memesinden biraz daha yumuşak kıvamlı hamur elde edene kadar sürekli karıştıralım..
Hamurumuz yaklaşık 10 dk kadar beklesin...
Tencereye bol sıvı yağ koyup kızdıralım, yemek kaşığını yağa bulayıp hamurumuz bitene kadar kaşıkla tepeleme alıp yağa bırakalım ve üzerini düzeltelim. bu şekilde altı üstü kızarana kadar pişirip, peçete konulmuş servis tabağına alalım.
|
Kaygana |
|
kutlu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.08.2012
Mesajlar: 101 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc79238
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2012
2,292 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 Gr Sana Klasik
1 Paket kabartma tozu
1 Su Bardağı yoğurt
3 Adet yumurta
0,5 Çay Bardağı sıv yağ
Hamur yoğurma kabına 3 yumurtayı kıralım, üzerine 1 su bardağı yoğurdu, yarım çay bardağı sıvı yağı ve eritilmiş 50 gr sana klasiği, kabartma tozunu ve tuzu ilave ederek iyice karıştıralım. Unu azar azar ilave ederken bir taraftan da çırpma teliyle karıştıralım, hamurumuzun kıvamı kulak memesinden biraz daha yumuşak olsun. Hamuru bir 10-15 dk dinlendirelim. tavaya biraz sıvı yağ koyup kızdıralım, hazırladığımız hamuru yemek kaşığıyla veya kepçeyle ara ara koyup, arkalı önlü kızartalım.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 06.05.2024
|
|
Kaygana Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|