|
KAYISI BİSKÜVİ |
|
Bahariye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.03.2006
Mesajlar: 89 Şehir: Kadikoy |
Kısa URL: https://ml.md/lc1429
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2006
2,782 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı un
1 küçük paket margarin ve 1 parmak ilave (150 gr.)
1 yumurta
1/4 su bardağı pudra şeker
Limon kabuğu rendesi
Vanilya
2- 3 çorba kaşığı marmelat
ÜZERİ İÇİN:
Yarım su bardağı şeker
1 fiske kırmızı şeker boyası
1 fiske sarı şeker boyası
1- Un elenir. Ortasına yağ, yumurta, pudra şeker, vanilya, limon kabuğu rendesi konup yoğrulur. (Fazla yoğrulmaz, hamur bozulur.)
2- Küçük parçalara ayrılıp avuç içinde yuvarlanır. Tepsiye dizilir. Orta hararetli fırında pişirilir.
3- Tepsiye değen kısımlarına marmelat sürülüp iki tanesi birbirine yapıştırılır.
4- Kırmızı ve sarı şeker boyaları ayrı ayrı kaselere konur. İkişer kaşık su ile eritilir.
5- Bisküvinin bir yüzü kırmızı, bir yüzü sarı boyaya batırılıp, toz şekerle kaplanır.
6- Tabağa yerleştirilip yıkanmış yapraklar takılır.
Not: Yağlı hamurlar çabuk pişer. Onun için fırında fazla bırakmamalıdır. Hamura 2- 3 çorba kaşığı çekilmiş fındık koyarsanız daha nefis olur.
|
KAYISI BİSKÜVİSİ |
|
astronot
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.02.2008
Mesajlar: 38 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc21431
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2008
2,722 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı un
1 küçük paket margarin (125 gr.)
1 yumurta
1/2 paket vanilya
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çorba kaşığı marmelat
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Üzeri için:
3 çorba kaşığı toz şeker
1 tutam kırmızı şeker boyası
1 tutam sarı şeker boyası
Unu eleyip yağı una yediriniz. Pudra şekeri, yumurta, vanilya ve limon kabuğu rendesini katıp hamur yapınız. İri fındık büyüklüğünde yuvarlayıp, bir tepsiye ara ile diziniz orta ısılı fırında pişiriniz.
Bir bisküvini altına marbelat sürüp diğer bisküviyi kapatınız. Sarı ve kırmızı şeker boyalarını ayrı ayrı kaplarda sulandırınız. Bisküvilerin bir yüzeyini sarı boyaya diğer yüzeyini kırmızı boyaya batırıp toz şekere bulayınız, servis tabağına diziniz. Aralarına temiz nane yaprakları batırip kayısı görünümü vererek servise sununuz.
ML® Kayısılı Bar için tıklayın
|
Kayısı Bisküvisi |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95588
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2014
2,783 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
250 g un
150 g margarin
100 g pudra şekeri
50 g marmelat
1 adet yumurta
50 g toz şeker
5 g vanilya
5 g limon kabuğu rendesi
1 g kırmızı gıda (şeker) boyası
1 g sarı gıda (şeker) boyası
1 g yeşil gıda (şeker) boyası
Elenmiş unun içinde donmuş margarini bıçakla, yağ parçaları kaybolana kadar kıyınız.
Bu karışımın içine pudra şekeri,vanilya ve limon kabuğu rendesini ilave edip yumurtayı kırınız ve yoğurarak hamur yapınız.
Üzerini nemli bezle örterek serin bir yerde 5-10 dakika dinlendiriniz.
Hazırladığınız hamuru iki fındık büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp hafif yağlanmış fırın tepsisine birer parmak ara ile yerleştiriniz.
Bisküvileri önceden ısıtılmış 150°C fırında 10-15 dakika pembeleşinceye kadar pişiriniz.
Bisküvilerin arasına marmelat sürüp iki bisküviyi birleştiriniz ve süsleyiniz ¾ Diğer tarafta sarı,kırmızı ve yeşil boyayı ayrı kaplarda sulandırınız. Bisküvileri kayısı rengi verecek şekilde her iki yüzlerini bu boyalara batırıp toz şekere bulayınız.
Sonra yeşil küçük yaprakların sapı iki bisküvinin arasına girecek şekilde yerleştirip servis tabağına alınız.
|
|