Kısa URL: https://ml.md/lc95686
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2014
1,788 defa indirildi / yazdırıldı
Kuru kayısılar haşlanarak yumuşatılır.Pirinçler haşlanır süzülür.Havuç rendelenir. Cevizle İç hazırlanır. Haşlanmış kayısıların içine doldurulur. Fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine şekerli su dökülerek fırınlanır.
Kısa URL: https://ml.md/lc133103
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2018
870 defa indirildi / yazdırıldı
Kayısı
2-3 çorba kaşığı şeker
2 su bardağı su
Kreması için:
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
2 su bardağı süt
1 paket toz krem şanti
Süslemek için:
Fındık içi
Kayısıları bir tencereye alıp üzerine şeker ve suyu ilave edip 8.10 dakika pişiriyoruz
Ateşten alıp tencereden cıkarıyoruz
Ayrı bir tencereye un şeker ve sütü alıp çırpma teliyle çırparak kremamızı pişiriyoruz
Ateşten alıp soğutuyoruz ve toz şantimizi kremamızın üzerine döküp mikserle iyice çırpıyoruz
Kayısılarımız az ise krem şantinin yarısını kullanıyoruz,
Daha sonra kayısılarımızın içlerini açıp 1er tatlı kaşığı krema dolduruyoruz ve kremalı yerlerini fındık içine bandırıp servis tabağına alıyoruz ve servis yapıyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc162699
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2022
283 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kg kayısı
İçi için:
2 çorba kaşığı krem fıstık
2 çorba kaşığı bal
Yarım su bardağı krema
Bir tutam toz zencefil
1 çay bardağı süt
Üzerine:
Yarım çay bardağı toz antepfıstığı
Kayısılardan kapak kesip, bir çay kaşığı ile içlerini oyup çekirdeklerini çıkarın. Diğer taraftan krem fıstık, bal, krema, zencefil ve sütü blenderden geçirin. Hazırladığınız sosu kayısıların içine doldurun. Üzerini antepfıstığı ile süsleyip buzdolabında 1 saat bekletip soğuk olarak servis yapın.