|
KAYISI KURUTMASI |
|
vardar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2007
Mesajlar: 394
|
Kısa URL: https://ml.md/lc11878
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2007
2,684 defa indirildi / yazdırıldı
|
Olgun kayısılar, ikiye bölünüp çekirdekleri alındıktan sonra, birinci kükürtleme usulüyle 30-60 dakika kükürtlenir veya % 1'lik tuzlu suda 5 dakika tutulur, yahut da 4-5 dakika buharlanır. Böylece hazırlanmış kayısılar, yarık kısımları yukarı gelecek şekilde kerevetlere serilir. Kayısılar güneşte 3-7 günde kurur. Aynı iş, 60-65 derece sıcaklıktaki kurutma dolabında 15-20 saatte de yapılabilir.
ML® Kuru Kayısılı Kurabiye için tıklayın
|
KAYISI KURUTMASI |
|
bal damlası
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2010
Mesajlar: 63 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc56061
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2010
2,299 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kayısıları kaynar suya atıp iyice haşlamak ve düzgün olarak birer birer hasıra sermek gerekir. Kuruyan kayısıları sık sık alt üst etmek ve sinek konmaması için de üstlerine kururken bir tülbent örtmek gerekir.
ML® Kuru Nane için tıklayın
ML® Kuru Nane (görsel)
|
Kayısı Kurusu |
|
müdür
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.09.2010
Mesajlar: 45 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc57336
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2010
6,923 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kayısılar yarılıp çekirdekleri çıkartıldıktan sonra bir sepete konulup kaynar suya daldırıp çıkartılır, daha sonra sepeti ile birlikte kurutmaya asılır, sinek konmaması içinde tülbentle örtülür. Kuruduktan sonra, torbalara alıp kışa saklamalıdır.
|
|