|
Kayısı Marmelatı |
|
amator
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.04.2006
Mesajlar: 147 Şehir: Kecioren |
Kısa URL: https://ml.md/lc2393
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2006
3,612 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg şeker
1 kg kuru kayısı
1 adet limonun suyu
Kayısıları bol suda iyice yıkayın, bir tencereye koyun ve kayısıların üzerini biraz aşacak kadar kadar su katıp, meyveler yumuşayıncaya dek kaynatın.
Pişirme işlemi sırasında kayısıları birkaç kez karıştırın ve gerekirse tencereye biraz su ilave edin. Kayısılar iyice yumuşadıklarında ateşten alın, ezip, kevgirden geçirin. Elde ettiğinizi kayısı ezmesini, tencereye koyun. Şekeri, pişmekte olan ezmeye azar azar ilave edin ve marmelatı devamlı olarak karıştırın.
Marmelat kıvamını bulmak üzereyken bir adet limonun suyunu tencereye boşaltın. İki dakika sonra tencere ateşten alın ve marmelat sıcakken, kuru kavanozlara doldurun, soğuduğunda serin bir yerde saklayın.
|
Kayısı Marmelatı |
|
amator
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.04.2006
Mesajlar: 147 Şehir: Kecioren |
Kısa URL: https://ml.md/lc2394
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2006
3,211 defa indirildi / yazdırıldı
|
850 gr şeker
1 kg kayısı ezmesi
1 adet limonun suyu
Kayısıları bol suyuda iyice yıkayıp, kurulayın. Tahta bir kaşık yardımıyla ince delikli süzgeçten geçirip, kayısı ezmesi elde edin. Ezmeyi tencereye koyun ve ısıtın. Isınan ezmeye azar azar şekeri ilave edin. Ezme kaynayıp koyulaştığına içine bir adet limonun suyunu boşaltın. Bir taşım birlikte kaynatıp ateşten alın ve marmelat henüz sıcakken kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda serin bir yerde muhafaza edin.
ML® Kızılcık Marmelatı için tıklayın
ML® Kızılcık Marmelatı (görsel)
|
Kayısı Marmeladı |
|
DSL
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.12.2005
Mesajlar: 55 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc11094
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2007
3,306 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 g kayısı,
250 g kırmızı frenküzümü
1 çubuk vanilya
1 kilo jöle şekeri
2 tatlı kaşığı limon tuzu
Kayısıları kaynar suya batırın, soğuk sudan geçirin ve kabuklarını soyun. Çekirdeklerini çıkartın. Kayısıları doğrayın. Frenk üzümlerini de yıkayıp ayıklayın. Meyveleri bir tencereye koyun, vanilyayı yarıp tencerenin içine atın, şekeri karıştırın ve 3 - 4 saat bekletin. Tencereyi ateşe koyun, meyveli karışımı 3 dakika iyice kaynatın. Vanilyayı çıkartın. Marmeladı sıcak su ile çalkalanmış, temiz kavanozlara doldurun. Kavanozları derhal kapatın.
Not: Normal şeker kullandığınız takdirde marmeladın 1 -1.5 saat kaynaması gerek. Kavanozlara doldurmadan önce koyulaşıp koyulaşmadığını anlamak için bir deneme yapmak gerekir.
|
Kayısı Marmeladı |
|
ziyafet
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.10.2007
Mesajlar: 27 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc18734
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2007
3,635 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 kavanoz marmelat için yeterli, kavanozların kapasitesi yaklaşık 300'er gram.
750 g kayısı,
250 g kırmızı frenküzümü,
1 çubuk vanilya,
1 kilo jöle şekeri,
2 tatlı kaşığı limon tuzu.
Kayısıları kaynar suya batırın, soğuk sudan geçirin ve kabuklarını soyun. Çekirdeklerini çıkartın. Kayısıları doğrayın. Frenküzümlerini de yıkayıp ayıklayın. Meyveleri bir tencereye koyun, vanilyayı yarıp tencerenin içine atın, şekeri karıştırın ve 3 - 4 saat bekletin. Tencereyi ateşe koyun, meyveli karışımı 3 dakika iyice kaynatın. Vanilyayı çıkartın. Marmeladı sıcak su ile çalkalanmış, temiz kavanozlara doldurun. Kavanozları derhal kapatın.
|
Kayısı Marmelatı |
|
hanımeli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2007
Mesajlar: 49 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc20070
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2007
3,251 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. taze kayısı
2 bardak toz şeker
1 bardak su
1 çorba kaşığı limon suyu
Kayısıları yıkayın. Ortadan ayırıp çekirdeklerini çıkarın.
Sonra bir tencereye atıp, bir bardak su ilave edin.
Kayısıları iyice yumuşayıp adeta dağılacak bir hale gelene kadar, kısık ateşte pişirin.
Sonra ince delikli bir süzgece alın. tahta kaşıkla bastırarak kayısıları eze eze süzgeçten geçirin.
Sonra süzgeçten geçirilmiş kayısıları bir tencereye koyun.
Toz şeker ve limon suyunu ilave edin. Kısık ateşte sık sık karıştırarak, iyice koyulaşmcaya kadar pişirin.
Ateşten alıp, soğumaya bırakın. İçleri silinmiş küçük kavanozlara boşaltın.
|
Kayısı Marmeladı |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc21351
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2008
3,213 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. kayısı
3,5- 4 su bardağı şeker
1 çay kaşığı limon tuzu veya 1 limon suyu
Yumuşak meyveler yıkanıp çekirdekleri ayıklanır. Kevgirden geçirilip şeker konur. Hafif ateşte karıştırarak kıvama getirilir. Limon suyu veya limon tuzu konur.
|
Kayısı Marmelatı |
|
elmasiye
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2007
Mesajlar: 25 Şehir: Karatay/Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc22319
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2008
3,027 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. olgun kayısı
5 su bardağı toz şeker
1 limon
Kayısıyı yıkayıp, çekirdeklerini çıkartınız. Ezerek süzgeçten geçiriniz. Şekerini katarak önce orta,sonra hafif hararetli ısıda ara sıra karıştırarak koyu kıvama getiriniz.
Limon suyu ilave edip birkaç taşım kaynatarak sıcakken kavanozlara boşaltınız. Soğuyunca kapaklarını sıkıca kapatıp serin bir yerda bekletiniz.
|
Kayısı Marmelatı |
|
aylinakışık
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.04.2008
Mesajlar: 48 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc23212
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2008
2,895 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. olgun kayısı
5 su bardağı şeker
2 limon suyu
Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Kevgirden geçirip iyice ezin. Bir tencereye ezme kayısıları koyun. Şekeri azar azar katarak karıştırın ve kıvamına gelinceye kadar bilindiği şekilde pişirin. Limon suyunu katıp birkaç dakika daha pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve kayısı marmelatım kavanozlara dökün. Soğuduktan sonra kapaklarını kapatın.
|
Kayısı Marmelatı |
|
halime koldaş
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.05.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc24005
Gönderme Tarihi: 22.May.2008
3,040 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo kayısı
1 limon suyu
1.250 gr şeker
Kayısıları yıkayınız. Çekirdeklerini çıkarıp bir tencerede bir bardak su ile kayısıları haşlayın. Kayısılar yumuşayıncaya soğutup kevgirden geçirin. Temiz bir tencereye alıp şekeri ilave ederek kaynamaya bırakın. Marmelatlar parlak bir hal alınca bir kaşık alıp soğutun. Kıvamı olmuşsa limon suyu koyup ateşten alın.
|
Kayısı Marmelatı |
|
ihtiyar fırıncı
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.09.2008
Mesajlar: 24 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc27052
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2008
2,980 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo kayısı
1 kilo şeker
Olgun, çürüksüz, bilhassa güzel kokulu kayısı alınır. Yıkandıktan sonra çekirdekleri ayıklanır ve et makinesinden geçirilir. Şekeri, iki bardak su ile ateşe koymalı. Şeker koyulaşınca içine makineden geçmiş kayısıları atmalı. Karıştıra kanştıra pişirmelidir. Marmelât, kepçeden pelte pelte akınca ateşten indirmeli ve sıcakken kavanozlara yerleştirmelidir.
Not: Bu marmelât gayet güzel kokulu altın renkli ve şeffaf olur. Eğer kışa saklanmayıp da hemen yenilecekse içerisine, kırılan çekirdeklerinden çıkan bademleri ayıklayıp atmak da mümkündür.
|
Kayısı Marmelatı |
|
ruşeym
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2010
Mesajlar: 321 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc58156
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2010
2,870 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
1 kg. kayısı (çekirdekleri çıktıktan sonra)
150 gr. su
1 kg. toz şeker
100 gr. glikoz
3 gr. limon tuzu (1 çay kaşığı)
Kayısıları yıkayıp süzgece çıkarınız. Sonra çekirdeklerini çıkarıp net olarak 1 kg. reçeli pişireceğiniz tencereye koyunuz. Üzerine suyunu koyup ağır ağır karıştırarak 2-3 dakika kaynatınız. Sonra şekeri ve limon tuzunu koyup karıştırarak kaynatınız. Kaynatıp kıvamına getiriniz. Ateşten alıp glikozunu ilâve ediniz. Bir süzgeçten veya püre geçirme makinesinden tamamen geçiriniz. Kavanozlara doldurup ağızları kapalı olarak muhafaza ediniz.
|
Kayısı Marmelatı |
|
tadıgüzel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2012
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc75889
Gönderme Tarihi: 20.May.2012
3,921 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tuğrul Şavkar
1 kg. kayısı (olgun)
750 gr. tozşeker (3 su bardağı)
1 adet limonun suyu ya da 1 gr. limontuzu
Kayısıları yıkayıp süzdürün. İkiye ayırıp, çekirdeklerini çıkardıktan sonra bir tencereye koyun. Üzerine yarılarına gelecek kadar su koyarak bir taşım kaynatın. Kısık ateşte, yaklaşık 10 dakika haşlayın.
Haşlanmış kayısıları robottan ya da ezerek tel süzgeçten geçirip püre haline getirin. Kayısı püresini temiz bir tencereye aktarın. Üzerine şekeri ekleyip bir taşım kaynatın. Kısık ateşte, köpüğünü alarak marmelat kıvamını buluncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika kaynatmayı sürdürün.
Limon suyunu ya da limontuzunu katıp bir taşım daha kaynatarak ateşten indirin. Ilınınca kavanozlara aktarıp serin bir yerde saklayın.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 02.11.2021
|
Kayısı Marmelatı |
|
Özzlem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.06.2012
Mesajlar: 72 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc78002
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2012
3,171 defa indirildi / yazdırıldı
|
Oktay Usta
1 Kilo kayısı
1 Kilo toz şeker
1 Adet limon
1 Su bardağı su
Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkartıyoruz. Bir tencereye alıp üzerine su koyup kayısıları haşlıyoruz. İyice yumuşayınca robotta veya el blendırında parçalayıp püre haline getiriyoruz. Üzerine toz şekeri döküp ocağa alıyoruz. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte yaklaşık olarak 30-35 dakika kaynatıyoruz. Verdiğimiz sürenin sonlarına yakın limon suyunu ilave ediyoruz. Marmelat koyulaşana kadar kaynatmaya devam ediyoruz.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 02.11.2021
|
Kayısı Marmelatı |
|
berhudar
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.07.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc144060
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2019
674 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram kayısı
500 gram toz şeker
Yarım limon
Kayısıları yıkayın ve çekirdeklerini çıkarın. Büyük boy bir tencereye su doldurup kayısıları içine koyun. Orta ateşte pişirmeye başlayın. Su kaynadığında şekeri ilave edin ve kayısılar yumuşayana kadar bu şekilde pişirmeye devam edin.
Kayısılar yumuşadığında blender ile ezin ve limon suyunu ilave edip beş dakika daha pişirin. Hazır olan marmelatınızı kavanozlara doldurup ters çevirin. Bu şekilde bir gün beklettikten sonra tüketebilirsiniz.
|
Kayısı Marmelatı |
|
Can Kanca
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.09.2020
Mesajlar: 46 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc156263
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2021
466 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kayısı
2,5 su bardağı şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
1 Tatlı kaşığı tereyağı
Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp robottan geçirin.
Üzerine şekerini ekleyin.
Kaynaması için ocağa alın.
Tereyağını ve limon suyunu ekleyin.
Ara ara karıştırarak suyunu iyice çekene kadar pişirin.
Uzun süre bekletmek isterseniz sıcakken cam kavanozlara doldurun.
Kapağını sıkıca kapatarak ters çevirin.
Hemen yemeye başlayacaksanız buzdolabında bekletebilirsiniz.
|
Kayısı Marmeladı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159182
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2021
293 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram kayısı
2,5 su bardağı toz şeker
Yarım limon
Kayısıları yıkayın ve ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın.
Büyük bir tencereye koyun ve kayısıları da ekleyip orta ateşte kaynatın.
Su kaynayınca şekeri de ilave edin.
Kayısılar yumuşayana kadar pişirin.
Kayısılar yumuşadıktan sonra blender'dan geçirip yarım limonun suyunu ekleyin.
5 dakika kadar daha kaynatın.
Marmeladınız hazır olunca kavanozları doldurun ve ters çevirin.
Bir gün bekletip tüketebilirsiniz.
|
Kayısı Marmeladı |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161120
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2021
319 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo kayısı
500 gram şeker
Yarım limon
Öncelikle kayısıları güzelce yıkayın.
Kayısıları ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın.
Tencereye tepeleme su koyun ve kayısıları içerisine atarak orta ateşte pişirin.
Kaynadıktan sonra toz şekeri dökün ve kayısılar yumuşayıncaya kadar kaynatmaya devam edin.
Kayısılar pişince blender’dan geçirin ve limon suyunu koyun.
Bu şekilde 5 dakika daha pişirin.
Marmelat sıcakken kavanozlara dökün.
Not: Koyu olması için 10 dakika daha fazla kaynatın. Daha parlak olması için üzeri tülbentle örtülmüş bir tepside birkaç saat güneşte bekletin. Marmelatları sulandırarak tatlılarınızda da kullanabilirsiniz.
|
Kayısı Marmelatı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174095
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2023
241 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram kayısı
Yarım limon
2,5 su bardağı toz şeker
Kayısı marmelatı tarifi Nasıl yapılır?
Kayısıları yıkayın ikiye ayırın ve çekirdeklerini çıkarın.
Ardından bir tencereye alıp kaynatın ve üzerine toz şekeri ilave edin.
Kayısılar yumuşadıktan sonra blender'dan geçirin.
Daha sonra üzerine limon suyunu ekleyip karıştırın ve birkaç dakika kadar daha kaynatın.
Kayısı marmelatı hazır olunca sıcak olarak kavanozlara doldurun.
|
Kayısı Marmelatı |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2068 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179445
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2024
56 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo kayısı
500 gr şeker
Yarım limon
Kayısı marmelatı yapmak için öncelikle kayısılar yıkanıp ortadan ikiye kesilir ve çekirdekleri çıkarılır. Tencereye alınır. Biraz kaynamaya başlayınca toz şeker üzerine dökülüp kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirilir ve blenderdan geçirilir. En son limon suyu sıkılır ve 5 dk daha kaynatılıp altı kapatılır. Sıcakken kavanozlara boşaltılıp ters çevrilir, bu şekilde 1 gün bekletilir. Kayısı marmeladını kış boyu tüketebilirsiniz.
|
Kayısı Marmeladı |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2068 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180561
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2024
34 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kayısı ezmesi
750-900 gr şeker
1 limon suyu veya 1 gr limon tuzu hazırlanır.
Kayısı marmeladı için iyice olgunlaşmış kayısılar kullanılır.
Kayısılar iyice yıkanır, çekirdekleri çıkarılır.
Sonra ezme makinesinden veya kevgirden geçirilerek ezmesi elde edilir.
Kayısılar ezme makinesinden ve kevgirden kolay geçmiyorsa onları kendi suyu ile veya çok az bir su ile kaynatılarak yumuşatılır, sonra ezmesi yapılır.
Ezme pişirme tenceresine konur. Kuvvetli ateş üzerinde ısıtılırken şekeri parti parti ilave edilir.
Pişme kıvamı bulurken limon suyu veya limon tuzu da katılarak 1-2 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır.
Sıcakken temiz ve kuru kaplara doldurulur.
|
|