250 g kayısı
1.5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
4 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
Üzeri için:
File badem
Kayısı, toz şeker ve 4 su bardağı suyu tencereye alıp kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Kalan bir su bardağı suyu, avilyayı ve nişastayı birlikte karıştırıp yavaş yavaş tencereye ekleyin ve koyulaşıncaya kadar pişirin. Pelteyi servis kaplarına paylaştırın ve buzdolabında soğutun. File bademle süsleyerek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc162760
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2022
644 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı kayısı suyu
2 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı+yarım çay bardağı su
Bir buçuk çorba kaşığı nişasta
1 adet küp doğranmış kayısı
Kayısı suyu, toz şeker ve 1 su bardağı suyu kısık ateşte ısıtın. Ayrı bir yerde nişastayı yarım çay bardağı su ile
iyice karıştırıp, kaynamakta olan kayısı sulu karışıma ekleyin. Karıştırarak, koyulaşana dek pişirin. Kaselere pay edin. Kayısı ile süsleyip servis yapın.