|
Kayısı Kıvamlı Yumurta |
|
Vesile
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.04.2009
Mesajlar: 21 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc35909
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2009
5,712 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Derin bir kabı, orta hararetli ateş üzerine alın ve buzdolabından 1 saat önce çıkmış yumurtaları kaşık yardımıyla suya bırakın.
2 Kabarcıklar akmaya başladığında; küçük yumurtalar için 2, orta büyüklükteki yumurtalar içinse 3 dakika pişirin.
3 Bir süzgeçle yumurtaları sudan çıkarıp, hızlı bir biçimde soğuk suya tutun. Çok uzun bekletmeyin ki yumurtanın içi sıcak kalsın.
4 Yumurtanın üst kısmını, yumurta kesici ile kesin ya da bıçakla kırıp soyun. Tereyağı, tuz ve karabiber ile tatlandırabilirsiniz.
Fotoğraf "azra güven" tarafından gönderildi. 02.09.2020
|
Kayısı Yumurta Pişirme |
|
ziver47
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.11.2007
Mesajlar: 52 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc19041
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2007
3,336 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kaynamakta olan suya yıkanmış yumurtaları yavaşça koyunuz. 5-6 dakika kaynar suda bekletilir. Sudan çıkarılınca kabukları soyulup itinayla gereken yerlerde kullanılması lazımdır. Sıktığınızda sarı çok pişmediğinden patlar. Yumurtanın şekli bozulur.
Fotoğraf "farah" tarafından gönderildi. 17.09.2020
|
KAYISI YUMURTA |
|
erzak
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.10.2009
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc41917
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2009
3,057 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
6 adet yumurta
3 bardak su
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Bir tencereye su koyarak kaynamaya bırakın. Buna yumurtaları teker teker bir süzgeçle daldırmak suretiyle yerleştirin. Yumurtaları 5 dakika haşlayın. Sonra yumurtaları kaynor sudan çıkararak soğuk suya atın ve beş dakika sonra çıkararak soyun ve servis yapın.
|
Kayısı Kıvamı Yumurta |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc152289
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2020
477 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
Yeterli miktarda su
Bir tutam tuz
Cezveye yumurtayı bir kaşıkla koyduktan sonra yumurtayı geçecek kadar su koyun.
Yumurtanın pişerken çatlamaması için biraz tuz ilave edin. Ardından orta ateşte 5-6 dk pişirin.
Bu süre geçtikten sonra yumurtayı bir kaşıkla alın ve soğuk su dolu bir kaseye koyun.
Bu kasede yumurtanın bekleme süresi, özellikle kahvaltıya hazırlıyorsanız, 5-6 saniye olduğundan elinizi çabuk tutmanız gerekecek.
Bu süre de dolduktan sonra tekrar kaşıkla alın ve bir tabağa koyun.
Tabakta kaşığın tersiyle yumurtanın kabuğuna vurarak kabuğu soyun. Kayısı kıvamı yumurtanız hazır.
|
Kayısı Yumurta |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172844
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2023
198 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.turkiyegazetesi.com.tr
Yumurtayı haşlayacağınız kaba suyu koyun ve kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra yumurtayı içerisine alın ve 5 dakika bekleyin. 5 dakika sonra çıkartıp soğuk suyun içerisine koyun.
Katılığını arttırmak istediğinize göre 1 dakika fazla haşlayabilirsiniz. Çıkartınca soğuk suya koymazsanız eğer pişmeye devam edecektir. Yumurtaların pişme zamanları büyüklüklerine göre değişebilir.
|
|