|
Kayısılı Krem Karamel |
|
gül sel
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.01.2016
Mesajlar: 27 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc137131
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2018
665 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sek.com.tr
7 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
5 su bardağı SEK Süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı taze kayısı suyu
8 kayısı
Şeker ve kayısı suyunu küçük bir tencereye alıp kısık ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Rengi koyulaşmaya başlayınca ocaktan alın ve bekletmeden küçük muffin kalıplarına paylaştırın. Kalıpları sallayıp karamelin her tarafa eşit olarak yayılmasını sağlayın. Kalıpları serin bir ortamda veya buzdolabında karamel katılaşıncaya kadar 20-25 dakika bekletin.
|
KAYISILI KREM KARAMEL |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc58952
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2010
2,246 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sok.com.tr/
2 su bardağı pilavlık pirinç
3 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
3 adet yumurta
2 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
Yarım kg olgun kayısı
Karamel için:
4 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı su
Kayısıları yıkayıp soyun. İkiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın. Ezerek püre haline getirin. Sütü tencereye alın, içine vanilyayı ilave edin. Bir kapta yumurtaları ve yumurta sarılarını çırpın. Pirinç unu ve şekeri süte ekleyip karıştırın.
Tencereyi orta ateşe oturtup çırpılmış yumurtayı azar azar ekleyin ve koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kayısı püresini azar azar ekleyip karıştırmaya devam edin. Bir taşım pişirip tencereyi ocaktan alın.
Karameli hazırlamak için; su ve şekeri küçük bir tavaya alıp hafif ateşte karıştırarak pişirin. Altın sarısı renk almaya başlayınca ateşi kısıp şeker karamelize olana kadar karıştırmadan pişirmeye devam edin.
Karameli ıslatılmış krem karamel kalıplarına paylaştırın. Krem karameli kalıplara boşaltın. Soğuyunca buzdolabına alıp 2 saat bekletin. Servis tabaklarına ters çevirerek soğuk servis yapın.
ML® Çetin Krem (görsel)
|
Kayısılı Krem Karamel |
|
Tansel
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.05.2009
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc36987
Gönderme Tarihi: 29.May.2009
2,890 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir litre süt
Dört yumurta sarısı
İki fincan mısır nişastası
Bir su bardağı şeker
Vanilya
Bir komposto kasesi kayısı
1 çorba kaşığı margarin
1 limon kabuğu rendesi
Karamel için:
1 su bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı su
Süt, yumurta sarısı, nişasta ve şekeri tencerede iyice karıştırın. Ocakta devamlı karıştırarak dibini tutturmadan göz göz olana kadar pişirin. Vanilya, margarin, limon kabuğu rendesini ilave edin, mikserle 10 dakika çırpın, bir tavada şekeri karamelize oluncaya kadar pişirin, cam bir tepsinin dibine yarısını dökün, pişirdiğiniz tatlıya kayısıları ilave edin, karamelin üzerine boşaltın, üzerine kalan karameli gezdirin. 2,3 saat dolapta dinlendirip servis yapın.
ML® Karamelli Kayısılı Muhallebi için tıklayın
|
Kayısılı Krem Karamel |
|
kantin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.03.2009
Mesajlar: 38 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc34851
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2009
2,618 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı süt
1 paket vanilya
3 adet yumurta sarısı
2 adet yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 fiske tuz
6 adet kayısı
Karamel için:
1 su bardağı şeker
Önce karamel hazırlanır. Çelik bir tavaya şeker konur, kısık ateşe yerleştirilir. Fazla karıştırmadan erimesi sağlanır. Karamel 6 adet fırın kasesine paylaştırılır. Çok ince kıyılmış kuru kayısı karamellerin üzerine serperek konur. Daha sonra şeker, yumurta sarıları ve yumurtalar çırpıcıyla iyice çırpılır. Üzerine süt, tuz ve vanilya eklenir. Karışım kayısılı, karemelli keselere paylaştırılır. Kaseler bir tepsiye konur. Tepsiye 1 parmak su konur. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirilir. Buzdolabında bir gece bir gece bekletildikten sonra tatlı tabağına ters çevrilerek ikram edilir.
ML® Çetin Krem için tıklayın
|
|