Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Profiterol Tarifleri > Kayısılı Tart (25 adet - 785,933 defa bakıldı)

Kayısılı Tart


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kayısılı Tart

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc129189
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2017
1,353 defa indirildi / yazdırıldı




İçi için;
1 kg. kayısı
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya özü
1.5 yemek kaşığı tereyağı
Hamur için;
2 su bardağı un
1.5 yemek kaşığı pudra şekeri
180 gr. yağ
1 kahve fincanı soğuk su

İçini hazırlayın: Kayısıları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Bir kaba koyup şeker ve vanilya özü ile karıştırın.
Hamuru hazırlayın: Un ve pudra şekerini karıştırın. Toparlana dek yağ ile yoğurun. Suyu ekleyin ve karışım bir top haline dönüşene kadar yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve 30 dakika buzdolabında bekletin.
Fırını önceden ısıtın: Hamuru bir yuvarlak haline getirin. Çapı yaklaşık 32 cm. olsun. Yağlı tart kabına koyup, dışarıya biraz sarkmasını sağlayın. Kaşık yardımıyla hazırladığınız içi hamurun içine koyun ve kenarlardan sarkan hamuru üstüne kapatın. Hamur kayısı ile hazırladığınız içi tam olarak kapatmayacak. Fırça yardımıyla soğuk suyu hamurun üstüne sürün ve ekstra pudra şekerini üstüne serpin. Yaklaşık 45 dakika boyunca pişirin. Ilık ve tercihe bağlı olarak yanında vanilyalı dondurma ile servis edin.



Kayısılı Tart

hat
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 23.10.2017
Mesajlar: 22
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc129202
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2017
1,009 defa indirildi / yazdırıldı




Tart hamuru için:
1 yumurta
150 gr un
50 gr pudra şekeri
60 gr soğuk tereyağı
1 tutam tuz
2 yemek kaşığı soğuk su
İç harcı için:
Yarım su bardağı toz badem
Yarım su bardağı toz şeker
100 gr labne peyniri
1 yumurta
15 kayısı
File Antep fıstığı

Fırını 190 derecede ısıtın. Un, şeker ve tuzu büyük bir cam kaseye alıp harmanlayın. Küp şeklinde kesilmiş tereyağı, yumurta ve suyu ekleyip hızlı hareketlerle yoğurun. Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Fırını 180 derecede ısıtın. Kayısıları yıkayıp kurulayın ve çekirdeklerini çıkarın. Bir kasede badem unu, toz şeker, labne peyniri ve yumurtayı çırpın. Hamuru unlanmış zeminde 25 cm çapında açın ve 20 cm çapında yağlanmış tart kalıbına yerleştirin. çatalla birkaç yerinden delin ve üzerine yağlı kağıt serin. üzerini nohut ile doldurun ve 15 dakika hafif kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp üzerinden yağlı kağıt ile nohutları alın. Hafif ılındıktan sonra hazırladığınız iç harcı doldurun ve kayısıları yerleştirin. Fırının ısısını 180 dereceye düşürün ve 20 dakika daha pişirin. Fırından çıkınca soğumaya bırakın. File Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.



Kayısılı Tart

hulusi
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.10.2017
Mesajlar: 25
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc128932
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2017
976 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
160 g tereyağı
400 g un
1 tutam tuz
3 yumurta
150 g pudra şekeri
Üzeri için:
150 g labne peyniri
1 çay bardağı pudra şekeri
10-12 kayısı
Kaymak
File antepfıstığı
Servis için:
Bal

Hamuru için tereyağı ve unu geniş bir kaba alın. Parmak uçlarınızla ufalayın. Kalan malzemeyi ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamurun üzerini streç filmle sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru bir merdane yardımıyla ince açın. Tereyağı ile yağladığınız bir tart kalıbına kenarlarını da bastırarak yayın. Üzeri için labne peyniri ve pudra şekerini geniş bir kaseye alın. Bir mikser yardımıyla şeker tamamen eriyinceye kadar çırpın ve tart hamurunun üzerine sürün. Kayısıları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın ve boş kısımları yukarı bakacak şekilde tartın üzerine dizin. Kayısıların boş kısımlarına birer tatlı kaşığı kadar kaymak koyup file Antep fıstığı serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında tart hamuru kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine bal gezdirip soğuk servis yapın.



Kayısılı Tart

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc158610
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2021
265 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.posta.com.tr

Tart hamuru:
1,5 su bardağı un
3 çorba kaşığı toz şeker
5 çorba kaşığı tereyağı
2 Çorba kaşığı su
Krema:
1 su bardağı süt
2,5 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1,5 tatlı kaşığı buğday nişastası
Yarım çay kaşığı muskat
1 çay kaşığı vanilya
Üzerine:
Kuru kayısı reçeli
250 gr. kuru kayısı
1 su bardağı tozşeker
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Krema için, un, nişasta, şeker ve sütü iyice karıştırarak, muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. Tereyağı ve muskatı ekleyerek, el mikseri ile çırpın.
Kayısıyı su dolu bir kaseye koyarak, bir gece bekletin. Ertesi gün, süzgece koyun ve 4 saat süzgeçte suyunun süzülmesi için bekletin. 1,5 su bardağı su ve toz şekeri kaynatın. Limon suyu ve kayısıları ekleyerek, yarım saat pişirin. Unun ortasını havuz gibi açıp, tüm malzemeyi ekleyerek kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert bir kıvamda hamuru hazırlayın.
Hamur hazırlandıktan sonra 30 dakika buzdolabında bekletin. Tart kaplarını yağlayarak, hamurları yaklaşık yarım parmak kalınlığında açarak kalıplara yerleştirin. 160 derecede ısıtılmış fırında, altın rengini alana kadar pişirin.
Pişen tartlarınıza, krema ve kayısı reçellerini koyarak servis yapın.



Kayısılı Tart

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc161004
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2021
258 defa indirildi / yazdırıldı




10 adet kayısı
Tart hamuru için:
250 gram tereyağı veya margarin
1/3 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
1 adet yumurta
İçi için:
Yarım su bardağı krema
6 çorba kaşığı + 3 çay kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı un
2 adet yumurta
1 paket vanilya

Soğuk ve küçük parçalar halinde kestiğiniz tereyağı veya margarin, toz şeker, vanilya ve unu derin bir kapta iyice yoğurun. Çırpılmış yumurtayı ekleyip, tekrar yoğurun. Hamuru iki parçaya ayırın ve streç filme sarın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Hamurun bir parçasını tart kalıbı büyüklüğünde açın ve kalıbın içine yerleştirin. Çatalın ucuyla delikler açın. Hamurun üzerine kabarmaması için alüminyum folyo yerleştirip, kuru bakliyat serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırının en alt katında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Piştikten sonra bakliyat ile alüminyum folyoyu hamurun üzerinden alın ve soğumaya bırakın. İçi için bir kapta krema, toz şekerin tamamı, un, yumurta ve vanilyayı iyice karıştırın. İçine çekirdekleri çıkarılmış ve dilimlenmiş kayısıyı katıp karıştırın. İç malzemeyi hamurun üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında meyvelerin üzeri hafif kızarana dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.







Kayısılı Tart Tarifleri Profiterol Tarifleri



(25 adet Kayısılı Tart 785,933 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort