Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Makedon Yemekleri > Kaymaçina (Üsküp) (4 adet - 74,756 defa bakıldı)

Kaymaçina (Üsküp)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Etnik Arap Yemekleri
Arnavut Yemekleri
Boşnak Yemekleri
Çerkez Yemekleri
Ermeni Yemekleri
Gürcü Yemekleri
Kürt Yemekleri
Laz Yemekleri
Levanten Yemekleri
Makedon Yemekleri
Pomak Yemekleri
Roman Yemekleri
Rum Yemekleri
Rumeli Yemekleri
Süryani Yemekleri
Tatar Yemekleri
Trakya Yemekleri
Türkmen Yemekleri
Yahudi Yemekleri
Yörük Yemekleri
Diğer Etnik Yemekler
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Üsküp Usulü Kaymaçina

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc170347
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2023
243 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yumurta
Yarım litre süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı vanilya özü

Derin cam bir kasede yumurta ve şekerleri blendrdan geçirin.
Karışımın beyaz olmasını sağlayın.
Ocağa sütü koyup içine vanilya özünü ekleyip kaynatın.
15 dakika sonra karışımı ekleyin ocaktan alıp ısıya dayanıklı cam tepsiye boşaltın.
Arından fırına verin. 160 derece açtığınız fırında 60 dakika pişirin.
Tatlınız fırın sonrası servise hazır.
Dilerseniz üzerine fındık parçacıkları ilave edin.



Kaymaçina (Üsküp)

ekmekci kız
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.12.2020
Mesajlar: 26
Şehir: Aksaray
Kısa URL: https://ml.md/lc154870
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2020
311 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre süt
5 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya

Kaymaçina tatlısı için öncelikle yumurtayı krema gibi katı bir kıvama gelene kadar çırpın.
Daha sonra derin bir kasede süt ve şekeri de iyice çırpın.
Süt karışımını katılaşmış yumurtanın içine azar azar ekleyip çırpmaya devam edin.
Son olarak vanilyayı da ekleyin ve iyice çırpın.
Kaymaçina tatlısını cam bir fırın kabına alın ve fırın tepsisinin içine bir miktar su koyun ve cam kabı bunun içine oturtun.
Fırını önceden 160 derecede ısıtın ve 40-60 dakika arası üzeri kızarana kadar pişirin.
Üzeri göz göz kabarınca, piştiğini anlayacaksınız.
Pişen kaymaçina tatlısını soğuması için ertesi güne kadar bekletin
Kaymaçina tatlısı hazır! Mutlaka soğuk servis edin.

Not: Karışımı mutlaka katılaşıncaya veya boza kıvamana gelene kadar çırpın. Vanilyayı karışıma iyice yedirin. Çünkü vanilya yumurta kokusunu bastıracaktır. Kaymaçina tatlısını direk fırına vermeyin. Mutlaka su dolu bir fırın kabında pişirin.



Kaymaçina (Üsküp)

peri masalı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.12.2020
Mesajlar: 31
Kısa URL: https://ml.md/lc154799
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2020
483 defa indirildi / yazdırıldı




https://acunn.com

5 adet yumurta
1 litre süt
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya

Yumurta ve şekerler, kar gibi beyaz oluncaya kadar çırpılır.
Ilık süt ve vanilya eklenir, çok az daha çırpılır.
Cam bir fırın kabına alınır.
Fırın tepsisinin içine bir miktar su konur ve cam kap bunun içine oturtulur.
Fırın önceden 160 derecede ısıtılır ve tatlı 60 dakika pişirilir.
Üzeri göz göz kabarınca, piştiği anlaşılır.
Servis için beklemek gerekir. Ertesi gün servis yapılabilir.



Kaymaçina (Üsküp)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc36865
Gönderme Tarihi: 25.May.2009
4,961 defa indirildi / yazdırıldı




Kübra Kutal

1 kilo süt
6 yumurta
13 çorba kaşığı toz şeker

Hepsi birlikte yumurta teli ile çırpılır ve bir kaba dökülür. Su dolu tepsinin içine kap yerleştirilip 175 derece fırında 75 dakika pişirilir.


ML® Kaymaçina için tıklayın
ML® Kaymaçina Videosu






Kaymaçina (Üsküp) Tarifleri Makedon Yemekleri



(4 adet Kaymaçina (Üsküp) 74,756 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort