Kısa URL: https://ml.md/lc167556
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2022
398 defa indirildi / yazdırıldı
5 adet yumurta
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Karameli için:
5 yemek kaşığı şeker
Süt ve şekeri derin bir kasede çırpın.
Ardından içine yumurtayı ekleyip krema haline gelene kadar 5 dakika boyunca çırpın.
Köpük köpük olan hamura vanilyayı da ekleyip karıştırın ve cam bir tepsiye alın.
Fırın tepsisine su koyun ve cam tepsiyi de içine yerleştirin.
Kekinizi önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin.
Üzeri kızarınca fırından çıkarın ve soğuması için kenara alın.
1 gün buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.
Not: Kaymaçina tatlısını tekli kaselerde de pişirebilirsiniz. Bunun için de ilk olarak dibine karamelize şekeri koyup üzerine kaymaçina eklenir. Daha sonra su olan fırın tepsisine yerleştirilip fırına verilir. Fırından çıkınca soğutulur ve servis tabağına ters çevrilerek ikram edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc96362
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2014
2,690 defa indirildi / yazdırıldı
THY Skylife
1 litre süt
5 yumurta
1,5 su bardağı şeker
Yumurta ile şekeri beş dakika mikserle çırpın. Dinlendirilmiş soğuk sütü katıp üç dakika daha çırpın. Zemini yağlanmış fırın tepsisine döküp 170-180 derece ısıda bir saat, üstü kızarıncaya kadar pişirin. Sulanmaması için bir gün soğuk yerde dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın. İsterseniz dilimleri tabağa ters koyup üzerine karamel dökebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc76760
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2012
2,635 defa indirildi / yazdırıldı
1 litre süt
8 yumurta
14 çorba kaşığı şeker
2 paket vanilya
Yumurtaları bir kabın içinde çırpın. Üzerine şekerini ekleyip çırpmaya devam edin. Sütünü de yavaş yavaş dökün. Çırpmaya davam edin. Köpüğü çıkınca alın ya da süzgeçten geçirin ki pürüzsüz olsun. Daha sonra içine vanilyayı ekleyip fırın kaplarına aktarın. 200 derecedeki fırında 35 dakika kadar üzeri kızarana dek pişirin. Çıkartıp soğumaya bırakın.
Kısa URL: https://ml.md/lc45692
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2010
3,641 defa indirildi / yazdırıldı
Nedim Atilla
1 litre süt
5 yumurta
1,5 su bardağı şeker
Yumurta ile şekeri beş dakika mikserle çırpın. Dinlendirilmiş soğuk sütü katıp üç dakika daha çırpın. Zemini yağlanmış fırın tepsisine döküp 170-180 derece ısıda 1 saat üstü kızarıncaya kadar pişirin. Sulanmaması için bir gün soğuk yerde dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın. İstenirse dilim tabağa ters konulup üzerine karamel dökülebilir.
Not: Boşnaklar çocuklarını "kaymacina" diye severler.