Kısa URL: https://ml.md/lc94550
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2013
1,700 defa indirildi / yazdırıldı
6 adet ekmek
1 çay bardağı toz Antep fıstığı
1 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı kaymak
Ekmeklerin kenar kabuklarını çıkartın. Bir tepsiye dizip üzerine süt, çırpılmış yumurta ve pudra şekerini dökün. Bu şekilde sütün içinde bekletin. 1 saat bekleyince çekip büyüyecektir. Daha sonra da kızgın yağın içinde kızartın. Süzgeçle alıp isterseniz üzerine pudra şekerini serperin. Yanında kaymak ve Antep fıstığı ile harika bir tatlı oluyor
Kısa URL: https://ml.md/lc105520
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2015
1,529 defa indirildi / yazdırıldı
8 adet bayat ekmek
400 gram vişne
2 su bardağı şeker
150 gram kaymak
4 su bardağı su
Bayat ekmekleri fırın tepsisine dizip kızartın. Bir tencerede şekeri ve suyu koyup kaynatın. Üzerine vişneleri de ilave edip 5 dakika daha kaynatın. Kızaran ekmeklerin üzerine hazırladığınız vişneli şerbeti döküp 5 dakika daha fırınlayın. Üzerini kaymakla süsleyip ikram edin.