Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Armut Tatlısı Tarifleri > KAYMAKLI ELMA (5 adet - 186,867 defa bakıldı)

KAYMAKLI ELMA


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Armut Tatlısı Tarifleri
Ayva Tatlısı Tarifleri
Elma Tatlısı Tarifleri
İncir Tatlısı Tarifleri
Kabak Tatlısı Tarifleri
Vişne Tatlısı Tarifleri
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


KAYMAKLI ELMA TATLISI

didar
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.08.2009
Mesajlar: 21
Şehir: Edirne
Kısa URL: https://ml.md/lc39863
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2009
2,655 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 bardak şeker
50 gr kaymak
4 tane elma (büyük,sert)
10 karanfil tanesi

Kabukları soyulan ve ortaları, bir oyma bıçağı ile yukarıdan aşağıya doğru delinip çıkarılan elmalar, 2,5 bardak su ile 1,5 bardak şekerin orta dereceli ateşte eritildiği tencereye delikleri dikine gelecek biçimde dizilir. Tencerenin kapağı örtülerek elmalar pişinceye, şerbet koyulaşıncaya kadar kaynatılır. Elmalardan birinin kabukları ile karanfil taneleri de tencereye atılır, elmalarla birlikte kaynatılır. Elmalar piştikten sonra, bir tabağa alınır, üzerine şerbet gezdirildikten sonra deliklerin üzerine birer parça kaymak konur, servis yapılır.


KAYMAKLI ELMA TATLISI

fatmaeryaman
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.02.2008
Mesajlar: 42
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc23010
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2008
2,610 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
1 kg. Amasya elması
3,5 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
200 gr. kaymak

Yapılışı:
Suyu bir tencereye koyun. Elmaları soyup 4'e bölün. Çekirdeklerini çıkartın. Hemen, elmalar kararmadan suya atın. Bunu kaynatın. Elmalar yumuşayınca, toz şekeri ve limonu katıp 15 dakika orta ateşte pişirin. Suyunu süzüp, soğumaya bırakın. Soğuyunca tabağa alıp, üzerine kaymak koyup, servis yapın.


KAYMAKLI ELMA TATLISI

otelman
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196
Şehir: Alanya
Kısa URL: https://ml.md/lc10883
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2007
2,559 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
100 gr. iyi cins elma
850 gr. su (3,5 bardak)
500 gr. toz şeker (2 bardak)
1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzerine:
200 gr. kaymak

Yapılışı:
Yayvan bir tencereye su konulur. Elmaların kabuklan soyulur, ikiye bölünür ve çekirdekli kısımları kesilip atüdıktan sonra elmalar hemen suyun içine atılır. Tencerenin kapağı kapatılarak kuvvetli ateş üzerine konulur. Elmalar yumuşayınca, tencereye toz şekeri ile limon suyu ilâve edilerek orta ısıdaki ateşte yeniden 10-15 dakika pişirilir. Sonra tencere ateşten alınarak iyice soğutulur. Elmalar soğuyunca, çekirdekleri alman oyuk kısımları yukarı gelmek şartiyle kabağa döşenir ve oyuk kısımlarına bolca kaymak yerleştirilerek servis yapılır.


Kaymaklı Elma Tatlısı

Karakol
Editor
Editor

Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157
Şehir: Emek/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc10733
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2007
2,609 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (6 kişilik):
6 orta büyüklükte sert elma,
150 gr kaymak,
1/2 su bardağı tozşeker.

Yapılışı:
Elma oyacağıyla elmaların çekirdekleri ve bunların çevresindeki sert bölüm çıkarılır. Sonra kabukları soyulur ve hemen içinde su bulunan tencereye atılır. Bütün elmalar ayıklanınca tencere ateşe oturtulup elmalar kuvvetli ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sonra delikli kepçeyle alınır ve ateşe dayanıklı cam bir kaba konur. 1/2 su bardağı tozşeker ve 1/2 su bardağı su kaba boşaltılıp elmalar fınnda pişirilir. Ara ara şekerli su, kaşıkla alınır ve kurumamaları için elmaların üzerine dökülür. Elmalar iyice pişince cam tabak fırından çıkanlır, soğutulur. 6 parçaya bölünen kaymaklar elmaların içine yerleştirilir ve servis yapılır.


KAYMAKLI ELMA

democracy
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.04.2006
Mesajlar: 78
Şehir: Ağrı
Kısa URL: https://ml.md/lc2734
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2006
2,533 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
1 kilo ufak Amasya elması
100 gram kaymak veya krem şanti
1 kutu ananas (arzu edilirse)

HAZIRLANIŞI
Elmalar yıkanır ve bütün olarak kabukları soyulur. Kabak oyacağı yardımıyla çekirdekleri çıkarılır ve altı düz bir tencereye dizilir. Üzerine 1 bardak su ile ağzı yarı kapalı olarak elmalar yumuşayıp yeşil bir renk alana kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirilir. Elmaların her tarafının pişmesi için arasıra çevrilir (şeklini bozmadan) Elmalar soğuduktan sonra bir servis tabağına alınır, herbir elmanın ortasına kaymak veya krema şanti konularak süslenir. Arzu edilirse herbir elmanın altına gelecek şekilde birer dilim ananas konulur. Ananasların üzerine elmalar oturtulur.






KAYMAKLI ELMA Tarifleri Armut Tatlısı Tarifleri



(5 adet KAYMAKLI ELMA 186,867 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort