|
Kaymaklı Helva |
|
tadıgüzel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2012
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc75631
Gönderme Tarihi: 10.May.2012
2,554 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tuğrul Şavkar
400 gr. tozşeker
600 ml. süt
150 gr. tereyağı
250 gr. irmik
150 gr. kaymak
Şekerin 200 gramını süte ekleyip karıştırarak 2 dakika kaynatın ve ateşten alın. Bir kenarda sıcak tutun.
Tencerede tereyağını eritin. Yağ kızınca irmiği ekleyin, kısık ateşte sürekli karıştırarak, irmikler kahverengileşinceye kadar yaklaşık 5 dakika kavurun. İrmikler kavrulunca sıcak şurubu üzerine dökün. Bir karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın ve helvayı 15 dakika pişirin.
Bu süre sonunda tencerenin kapağını açarak kaymağı parçalar halinde helvanın üzerine koyun. Kalan şekeri serperek bir tahta kaşıkla helvayı karıştırın. Kapağını kapatıp, ateşten alarak 15 dakika dinlenmeye bırakın.
Dinlenmiş helvayı bir tahta kaşıkla bir kez daha harmanlayıp servis yapın.
|
Kaymaklı Helva |
|
rekortmen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.09.2011
Mesajlar: 46 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc68478
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2011
2,370 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg kaymak
2 su bardağı un
1 su bardağı pekmez
Tavaya kaymak konur, orta ateşe yerleştirilir. Eriyince un eklenir, 10 dakika kadar kavrulur. Rengi değişmeye başlayınca pekmez katılır, karıştırılır, servise sunulur.
|
Kaymak Helvası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176186
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2024
100 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr kaymak
3 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Kaymağı ocakta eritin, üzerine unu ve vanilyayı ilave edip kısık ateşte sürekli karıştırarak yaklaşık 45 dakika kavurun. Ocaktan alın ve pudra şekerini ilave edip karıştırın. Helva elinizi yakmayacak sıcaklığa geldiğinde kaşıkla şekil vererek servis yapın.
|
|