50 adet kemal paşa tatlısı
5 su bardağı su
5 su bardağı tozşeker
Süslemek için:
Kaymak
Suyun içine şekeri ilave edip, kaynatalım. Tercihen taze kemal paşa tatlılarını tencereye atalım. 15-20 dakika pişirelim. Bundan sonra ocaktan alıp, bir tepsinin içine yerleştirelim. Soğuduktan sonra üzerini kaymakla süsleyip, servis yapalım.
Kısa URL: https://ml.md/lc37444
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2009
3,802 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket kuru kamalpaşa
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 limon suyu
İçi için:
2 lüle kaymak
Üzeri için:
Hindistancevizi
Su, şeker ve limon suyu kaynatılır, ılıtılır. Kemalpaşalar tepsiye aralıklı dizilir. Üzerine şerbet gezdirilir. Şerbeti çekince tatlılar sandviç gibi kesilir. İçlerine fındık kadar kaymak konur ve kapatılır. Üzerine hindistancevizi serpilir. Sevise sunulur.