|
Kaymaklı Kuru Kayısı |
|
nedime
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.07.2005
Mesajlar: 28 Şehir: Almanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc389
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2005
3,460 defa indirildi / yazdırıldı
|
30 adet bademli iri kuru kayısı
40 adet kesme şeker
200 gr. kaymak
100 gr. yeşil fıstık
4 bardak su
Kayısı, temizlenmiş, yıkanmış olarak akşamdan 4 bardak suyla ıslatılır. Sabahleyin pişirilir. 40 adet kesme şeker ilave edilerek 10 dakika kaynatılır, iyice soğuduktan sonra, bozmadan, süzgüye çıkarılır. İçleri kaymak doldurulup tabağa yerleştirilir. Üzerindeki koyu şurubu süzülere, ince kıyılmış yeşil fıstık kayısıların üzerine konur. Servis yapılır.
|
Kaymaklı Kayısı |
|
Samsun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.10.2005
Mesajlar: 43 Şehir: Çarşamba |
Kısa URL: https://ml.md/lc6967
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2006
3,527 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 adet kuru kayısı
2 kahve fincanı su
1 yemek kaşığı toz şeker
2 karanfil
2 yemek kaşığı antepfıstığı içi
50 gram kaymak
Kayısıları 3-4 saat suda bırakın sonra aynı su ile üzerlerine toz şekeri koyarak yarım saat hafif ateşte pişirin. Süzgeçle çıkartıp düz bir servis tabağına dizin. Pişme suyunu saklayın. antepfıstığı içlerini sıcak suda bekletin. Soğutup kabuklarını soyun. Ince ince kıyın. Servis tabağındaki kayısıların ortalarını bir bıçak ile yarın, kıyılmış antep fıstıklarını kayısıların içlerine doldurun. Kayısıların piştiği suyu 1-2 dakika kaynatın. Fıstık doldurulmuş kayısıların üzerine dökün. Soğuduktan sonra kayısıların yarıklarına küçük kaymak parçalarını koyun ve servis yapın. Kayısıların içine antepfıstığı yerine kıyılmış tuzsuz çip badem, fındık veya ceviz de koyabilirsiniz. Kaymak yerine hazır krema veya krem şanti kullanabilirsiniz.
ML® Kaymaklı Muska Videosu
|
Kaymaklı Kayısı Tatlısı |
|
tertemiz
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.12.2006
Mesajlar: 25 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc9296
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2006
4,902 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. çekirdeksiz kuru kayısı
1 su bardağı şeker
1/2 kahve fincanı su
2 tatlı kaşığı limon suyu
6 bardak ılık su
125 gr. kaymak
Kayısıları, 6 bardak ılık suyun içinde 24 saat bekleterek şişmelerini sağlayın. 24 saat sonra kayısıları süzgeçten geçirerek bir tencereye alın. Üstüne 1 bardak toz şeker, yarım kahve fincanı su ve 2 tatlı kaşığı limon suyunu dökün. Tencerenin kapağını kapatın ve orta ısılı ocakta, şeker, şurup kıvamına gelene kadar (yaklaşık yarım saat) pişirin. Tencereyi ateşten alarak kayısıları tencereden alarak soğumaya bırakın. Tamamen soğuyan kayısıların bir tarafını keserek içine krema doldurun. Krema, kayısının dışına da taşacak şekilde doldurulmalıdır. Kayısıları, kremalı bölümleri üste gelecek şekilde bir tabağa dizin. Üstlerine, tencerede kalan şurubu dökerek servis yapın.
|
Kaymaklı Kayısı |
|
rıza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc13419
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2007
2,854 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr kuru kayısı
1,5 su bardağı toz şeker
Yarım bardak su
Çeyrek limon suyu
Kaymak
Kayısıları şeker ve su ile yumuşayıncaya dek kısık ateşte pişiriyoruz. Kapatmaya yakın limon suyunu ekliyoruz ve on dakika kadar daha fikir aldırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra kayısıların arasına kaymaklan koyup servis yapabilirsiniz.
|
Kaymaklı Kayısı Tatlısı |
|
Işık Ercan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.09.2007
Mesajlar: 48
|
Kısa URL: https://ml.md/lc18242
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2007
3,508 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr kuru kayısı
1 kâse kaymak
100 gr ince çekilmiş antepfıstığı
Kayısıları yıkayıp süzün. Sıcak suda 1-2 dakika bekletip süzün. Keskin bir bıçakla hafifçe ortadan ikiye kesin. Kaymak ile antepfıstığını bir kapta karıştırın.
Fıstıklı kaymağı soğuk kayısıların içine paylaştırın. Kayısı tatlısını servis tabağına alıp servis yapın.
|
KAYMAKLI KURU KAYISI TATLISI |
|
yaver
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.08.2009
Mesajlar: 43 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc55163
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2010
3,422 defa indirildi / yazdırıldı
|
En iyi cins kuru kayısıdan bir miktar alarak kabaracak şekilde suda haşlayınız. Sonra sudan çıkarıp iyice sıkınız. Çekirdeklerini içinden çıkarınız. Kayısının haşlanmış suyu ile kestirilmiş koyu şeker soğuduğu zaman kaymak parçalarına bulayıp kayısıların içlerine doldurunuz. Sonra bunları birer birer şekerin içine atıp çıkardıktan sonra düzgünce tabaklara dizip sofraya getiriniz.
|
KAYMAKLI KAYISI TATLISI |
|
Kimya Hatun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.02.2011
Mesajlar: 31 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc62693
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2011
3,026 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram kuru kayısı
2 kaşık limon suyu
2 bardak toz şeker
kaymak
250 gram kayısıyı yıkayıp, 5 bardak ılık suda bırakınız. Bir gece kalsın. Bu süre içinde, kayısılar, şişecektir. Ertesi gün kayısıların suyunu süzünüz. Başka bir tencereye kayısıları alınız. Üstüne iki bardak toz şeker ve 2 kaşık limon suyu ile yarım bardak su ilâve edip, orta hararetteki ateşte pişiriniz. Yarım saat pişirmek kâfidir.
Tencereyi ateşten indirdikten sonra kayısıların soğumasını bekleyiniz. Bir tarafını açıp, içine kayısı büyüklüğünde kaymak koyunuz. Düzenli bir şekilde tatlı tabağına dizip, üzerlerine de tenceredeki şekerli sıvıyı hafif hafif dökünüz.
|
Kaymaklı Kayısı Tatlısı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc91237
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2013
2,447 defa indirildi / yazdırıldı
|
15-20 kuru kayısı (tercihen gün kurusu)
5 kurutulmuş incir
1 çay bardağı ceviz
2 çorba kaşığı pekmez
4 çorba kaşığı kaymak
Kayısı ve incirleri bir gün öncesinden ayrı ayrı suda bekletin. İnciri süzüp cevizle birlikte mutfak robotunda macun kıvamında ezin. Üzerine pekmezi ekleyin. Bu karışımı, sudan çıkarıp kuruladığınız kayısıların içine doldurun. Servis tabağına dizip, üzerini kaymak veya süzme yoğurtla süsleyin.
|
Kaymaklı Kayısı Tatlısı |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172675
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2023
240 defa indirildi / yazdırıldı
|
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
300 g kuru kayısı
250 g şeker
250 g kaymak
120 g badem, kabukları soyulmuş
Kayısıyı akşamdan bol suda ıslayın.
Sonra suyunu değiştirip yıkayarak süzdürün. Bir tencereye koyarak üzerlerini kapatacak kadar su ilâve edin.
Bademleri ekleyin. Ağır ateşte 20 dakika kaynatarak pişirin. Bademleri içinden alın ve kenara ayırın.
Pişme suyunun dörtte üçü kadarını süzdürerek alın.
Şekeri kayısıların üzerine serperek ekleyin. Tencereyi sağa sola sallayarak şekerin erimesini sağlayın. Ağır ağır kaynatıp 25 dakika daha pişirerek ateşten alın.
Aynı tencerede kayısıları soğuttuktan sonra bir kevgirle kayısıları tabağa çıkarın ve dinlendirin.
Her bir kayısıyı yarısına kadar açın ve içine yarım ceviz büyüklüğünde kaymak doldurun. Kayısıların üzerine ayırdığınız bademleri yerleştirin.
Kaymaklı kısmı yukarı gelecek şekilde servis tabağına dizin. Üzerine piştiği şurubundan hafifçe gezdirin. Yanında kalan şurupla birlikte servis edin.
Not: Türkiye dünyanın birinci kayısı üreticisi ülkesidir. Malatya kayısısı Coğrafi Tescil almış ve uluslararası kurumlar tarafından da listelenmiştir.
|
|