Aliminyum olmayan genişçe bir tencereye sütü koyup kaynatınız. Şekeri katıp karıştırarak eritiniz. Hafif hararetli ısıda kıvamı koyulaşıncaya kadar kaynatınız.
Ilımasına yakın tahta kaşıkla devamlı karıştırarak beyazlatınız. Pudra şekeri serpilmiş düz bir yüzeye 2 cm. kalınlığında yayıp kare veya dikdörtken şekline getiriniz. Sertleşince 2 cm. genişliğinde enine ve boyuna keserek düz bir şekerliğe yerleştiriniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc91220
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2013
2,241 defa indirildi / yazdırıldı
5 kilo şeker
4 kilo su
1 çay kaşığı limon tuzu
2 çay kaşığı vanilya
250 gr kaymak
2 çorba kaşığı su
1. Orta boy bakır tencerenin içine, tozşeker ve suyu alıp karıştırın. Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
2. Ayrı bir kabın içinde limon tuzunu 2 çorba kaşığı suyla birlikte karıştırın ve şuruba ilave edin.
3. Daha sonra şurubu ocaktan alın ve yağlanmış tezgâha döküp soğumaya bırakın.
4. Karışım soğuduğunda elinizle uzatarak iyice yoğurun.
5. Kaymak ve vanilyayı ekleyip yoğurmaya devam edin.
6. Karışımı yağlanmış bir kaba alın. Serin bir yerde katılaşmaya bırakın.
7. Dilimleyip servis yapabilirisiniz.