Kısa URL: https://ml.md/lc164454
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2022
160 defa indirildi / yazdırıldı
Fatma Arslantaş
150 gr tereyağı
1 su bardağı pekmez ya da toz şeker
1 su bardağı sıcak su
İlk önce taze tereyağı tencerede yakılır sonra içine varsa pekmez yoksa şeker konulur ve yağ ile iyice kavrulur.
Ddaha sonra içine su eklenir koyu bir kıvama gelinceye kadar karıştırılır.
Not: Bu tatlı lohusa kadınlar için yapılır. Kadının gücünün yerine gelmesi sütünün gelmesi için sıcak bir şekilde tabakta ekmek ile yenilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc147457
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2019
510 defa indirildi / yazdırıldı
2 kök havlıcan
2 kök zencefil
3 çubuk tarçın
10 adet karabiber
10-15 diş karanfil
7 su bardağı su
1 su bardağı pekmez ya da toz şeker
10 adet kakule
Üzeri için:
Dövülmüş ceviz
Büyükçe bir tencerede su ve pekmezi kaynatın.
Tüm baharatları tülbentten bir torbaya koyup tencereye sarkıtın.
45 dakika da baharatlarla kaynatın.
Suyu eksilirse içine su ilave edebilirsiniz.
İçeceği bardaklara bölüştürün.
Dövülmüş cevizi bardakların üzerine serpin ve servis edin.
Not: Kaynar, Anadolu'da lohusa şerbeti ya da kırmızı şerbet olarak bilinen içeceğin Adana'daki adı.
Kısa URL: https://ml.md/lc139216
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2018
836 defa indirildi / yazdırıldı
Duygu Özcan
4-5 çubuk tarçın
1 avuç kadar yeni bahar ve karanfil
2-3 kök zencefil
2-3 kök havlıcan
isteğe göre şeker (2 kilo kadar tavsiye ederim)
5 litre su
Temiz bir tülbent
Ceviz içi (dövülmüş)
Baharatların hepsini temiz bir tülbentin içerisine koyup bohça gibi bağlayalım. Derin bir tencereye 5 litre suyu koyup baharatları içerisine atalım. Şekerini de ilave edip kısık ateşte 2-3 saat rengi koyulaşıncaya kadar iyice kaynatalım. Koyu bir renk aldıktan sonra ister sıcak ister soğuk ikram edebilirsiniz. Üzerine ceviz içi dökerek servis yapabilirsiniz.
50 gr. yedi türlü baharat
1 kg. şeker
200 gr. ceviz içi
2 kaşık tarçın
Baharatlar bir tülbente sarılır. Baharatlar ve şeker 4 litre su konulan tencereye eklenerek kıvam alıncaya kadar kaynatılır. Sıcak olarak servis yapılan kaynarın üzerine ceviz içi ve tarçın serpilir.