Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Buğday unu 1/2 Kg.
Kuru soğan 2 Orta boy
Kıyma 250 Gr.
Domates salçası 1 Yemek kaşığı
Tereyağı 1 Yemek kaşığı
Yoğurt 1 Kase
Sarımsak 3 Diş
Tuz Yeteri kadar
Su Aldığı kadar
Buğday unu, tuz ve suyla karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığından biraz katıca bir hamur yoğrulur. Yumruk büyüklüğünde zuvalalara ayrılır. Yufkalar Kalınca açılarak önce 2 parmak eninde şeritler halinde daha sonra verevine kesilir. Bir tencerede su kaynatılır. Biraz tuz konur. Kesilen hamurlar kaynayan suya atılır. Hamurlar haşlandıktan sonra kevgirle alınıp bir tepsiye konulur. Kuru soğan doğranır. Kıyma ile birlikte yağsız olarak kavrulur. Ayrı bir tavada domates salçası ve tereyağı eritilir. Yoğurt ve dövülmüş sarımsak karıştırılır. Haşlanıp tepsiye alınmış hamurun üstüne önce kavrulmuş kıyma, sonra sarımsaklı yoğurt konur. En üste de salçalı yağ gezdirilir. İstenirse nane serpilir.
|