|
|
Kayseri Köftesi |
|
Sezer Ünver
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.10.2007
Mesajlar: 112 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc79622
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2012
1,716 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi
1 Kg. patates
1 Demet maydanoz
2 Adet yumurta
1 Dilim ekmekiçi
1 Kahve Kaşığı tuz,karabiber
1 Adet soğan
50 gr kıyma
1 Fiske yenibahar
500 gr domates
1 Çay Kaşığı kimyon
1 Çay Bardağı süt
Büyük ve yayvan bir kaba rendelenmiş soğanı, kıymayı, sütte ıslattıktan sonra ufalanmış ekmek içini, kıyılmış maydanozun yarısını, yumurtayı, yeteri kadar tuz, kimyon, yenibahar ve karabiberi alın. 2-3 Kaşık suyla karıştırarak iyice yoğurun. Kıymalı karışımın yoğrulması sona erince, kıymadan küçük parçalar alın. Islak iki avucunuzun arasında yuvarladıktan sonra bastırarak yassılaştırın. Bu arada patateslerin kabuklarını soyun. Birer parmak kalınlığında yuvarlak dilimlere doğrayıp, tuzlu soğuk suya atın. Patatesleri yıkayıp, kurulayın. Tavada eritilen margarin içine atın. Karıştırarak 1-2 dakika kızartın. Patatesleri tavadan alıp, yuvarlak bir tepsiye yanyana sıralayın. Üzerlerine de köfteleri oturtun. Son olarak kabukları soyulup, yuvarlak dilimlere doğranmış domatesleri yerleştirin. Tuz serpip, tepsiyi orta ısılı fırına sürün. Köftelerle patatesler pişince, tepsiyi fırından çıkarın. Yemeğin biçimini bozmadan servis tabağına aktarın. Üstüne kalan kıyılmış maydanozu serpip, sıcak olarak servis yapın.
|
KAYSERİ KÖFTESİ |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc28931
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2008
3,286 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
4-5 büyük patates
500 gr. koyun veya dana kıyması
2 kabuğu alınmış bayat ekmek dilimi
1/4 bardak süt
1 soğan (rendelenmiş)
1 yumurta
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yeni bahar
1 bardak maydanoz (ince kıyılmış)
tuz
karabiber (arzuya göre)
4 çorba kaşığı SANA
3 büyük domates (kabuğu soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış)
Köfteler ve patatesler hazırlanınca fırını yakın. Büyük bir kabı su ile doldurup, 1 kaşık tuz ilave edin.
Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyun. Bir parmak kalınlığında halka şeklinde doğrayıp suya atın. Kıymayı bir kaseye koyun. Sütte ıslatılıp sıkılmış bayat ekmek dilimlerini katın. Soğan, yumurta, kimyon, yenibahar, 1/2 bardak maydanoz, tuz ve biber ilave edin. 3 çorba kaşığı suyu birer birer ilave ederek iyice yoğurun. Avuçlarınızı ıslatıp yuvarlak köfteler hazırlayın iki avuç arasında bastırarak yassıI-tın. Yağlı kağıt üstüne koyup bırakın.
Patateslerin suyunu süzüp bir havlu üzerinde kurutun. 3 çorba kaşığı SANA'yı tavada kızdırın. Patateslerin iki yüzünü kızartın. Ateşe dayanıklı bir kabı kalan SANA ile yağlayıp, kızarmış patatesleri tek sıra halinde yan yana dizin. Köfteleri patateslerin üzerlerine yerleştirin. Domatesleri halka halka dilimleyip . köftelerin üzerine koyun. Biraz su ilave edilebilir. Önceden ısıtılmış fırında köfteler pişinceye kadar 40 dakika pişirin. Fırından çıkınca kalan maydanozla süsleyin.
ML® Halka Köfte için tıklayın
|
|
KAYSERİ KÖFTESİ Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|