Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kayseri Mantısı Çok Küçük Olmalı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kayseri Mantısı Çok Küçük Olmalı

Baharat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.04.2006
Mesajlar: 124
Şehir: manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc1563
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2006
2,548 defa indirildi / yazdırıldı




Kayserili hanımlar mantıyı bir kaşığa 40 tane gelebilecek kadar küçük yaparmış.


Kayseri Mantısının Özellikleri

konik
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.07.2020
Mesajlar: 54
Şehir: Burdur
Kısa URL: https://ml.md/lc155874
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2021
279 defa indirildi / yazdırıldı




Kayseri mantısının diğerlerinden farkı şeklinin ufak olmasıdır.
Kayseri mantısında en önemli işlem hamurun 15-20 dakika dinlendirilmesi ve iyi yoğurulmasıdır. Fazla yoğrulmuş hamur dayanıklılığını yitirir az yoğrulmuş hamur güzel açılmaz. Bu nedenle kararında yapmak önemlidir.
İç harcın iyi karştırılması da lezzet açısından önemlidir. Gerçek Kayseri mantısında reydan da bulunur.
500 gram mantı için 2 litre kadar su kaynatılır. Köpüklenmeyi önlemek için kısık ateşte pişirme yapılır.
Normalden fazla kaynatmamak gerekir. Çünkü hamur özünü kaybeder ve dağılır. Pişen mantı ocaktan alındıktan sonra üzerine iki bardak soğuk su dökülür ve karıştırılır. Suyun fazlası süzülür ve mantı tabağa alınır.






Kayseri Mantısı Çok Küçük Olmalı Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları



(2 adet Kayseri Mantısı Çok Küçük Olmalı 101,471 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort