Hamuru için:
3 su bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su (kontrollü ekleyin)
İç harcı için:
200 gr kıyma
1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
Tuz, karabiber
Üzeri için:
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
Pul biber, nane
Un, yumurta, tuz ve suyu karıştırıp sert bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp 20 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamuru ince yufka şeklinde açın, küçük kareler halinde kesin.
Her karenin ortasına kıymalı harçtan küçük parçalar koyun ve bohça şeklinde kapatın.
Mantıları kaynar tuzlu suda haşlayın, süzerek servis tabağına alın.
Üzeri için yoğurdu sarımsakla karıştırın, mantıların üzerine dökün.
Tereyağını eritip salça, pul biber ve nane ile sos hazırlayın. Yoğurdun üzerine gezdirin.
Sıcak servis edin.

|