|
|
KAYTAN KEBABI |
|
Oktay Usta
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.07.2007
Mesajlar: 36 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc16051
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2007
2,295 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. koyun eti (but bölümünden),
3 karanfil,
3 soğanın suyu,
3 çubuk tarçın,
2 soğan (ince kıyılmış),
1 çorba kaşığı tereyağ,
yeteri kadar tuz, biber, yenibahar,
1 demet maydanoz.
Etten 10 santim uzunluğunda ince ve enli şerit halinde parçalar çıkarınız. Soğan suyu, tuz ve biberle oğuşturup 10 dakika bırakınız. Sonra kebap şişlerine uzunlamasına geçiriniz. Dövülmüş tarçın, yenibahar ve karanfilin içine tereyağı atıp iyice yoğurunuz, şişleri orta ateşte çevirdikçe, bundan üzerine sürünüz. Yalnız şişleri bir defa çeviriniz. Kızarınca tabağa alınız, servis yaparken kenarına maydanoz ve soğan salatası koyunuz.
|
KAYTAN KEBABI |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc83421
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2012
1,644 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
Kuzunun belkemiğini üstten iki taraftan yarınız. Sonra üzerindeki deriyi ve kenarındaki zarı çıkarınız. İçerisindeki yağları sıyırıp çıkarınız. Filetoyu koparmadan bıçağın ucuyla kaldırıp içerideki kemiği sıyırarak çıkarınız. Filetoyu tekrar yerine koyup önünde bulunan boşluğnu 6 santim bırakarak kesip ayırınız boyuna 3 veya 4'e parmak gibi dilimleyiniz. Sonra kıvrılmaması için her ete boydan boya bir kamış geçirip tuzlayıp biberledikten sonra ızgarada 2'şer 3'er dakika altüst pişirip servis yapınız.
|
KAYTAN KEBABI |
|
icarcı
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.07.2014
Mesajlar: 26 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc99517
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2014
1,623 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.mpd.org.tr
½ kg. Yağsız koyun but veya böbrek yatağı
1 baş soğan
1 çay kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı dövülmüş karanfil
1 çorba kaşığı tereyağı
Önce tarçın, yenibahar ve dövülmüş karanfili , bir çorba kaşığı tereyağıyla iyice karıştırıp bir kenarda bekletin. But veya böbrek yatağından aldığınız etten , on santim uzunluğunda , baş parmak kalınlığında , uzun parçalar kesiniz. Bir baş soğanın suyunu tuzla karıştırıp etleri bu karışımla ovup , 4-5 saat bekletiniz. Etleri , dinlendikten sonra , şişlere uzunlamasına geçirin. Az harlı kömür ateşi veya elektrik ızgarasına şişleri diziniz. Önceden hazırladığınız yağlı baharat karışımını bir fırça veya tüyle etlerin üzerine sürünüz. Üç dakika sonra şişleri çevirip öteki yüzünü kızartınız. Öteki yüzünü iki dakika pişirmeniz kafi gelecektir. Etler yumuşayıp kızarınca , kurutmadan servis tabaklarına alınız. Soğan piyazı ve maydanoz yanında , sıcak sıcak ikram ediniz.
|
|
KAYTAN KEBABI Tarifleri Kebaplar
|
|