|
|
Kaz |
|
enderun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.03.2010
Mesajlar: 41 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc48018
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2010
1,698 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eti çok kuvvetli, besleyici bir hayvandır. Yüzücü kümes hayvanların-dandır. Bol suya ihtiyaç gösterdiğinden, bakımı zordur. Bu nedenle ev bahçelerinde yetiştirilmez. Kuluçka süresi 20 gün olan kazlar, yumurtalarını şuraya - buraya bıraktıklarından onları bulup bir .araya getirmek ve kuluçkaya yatmalarını sağlamak gerekir. Kazların piliçlerine palaz denir. Palaz etleri makbuldür.
Bazı özel yetiştirilmiş kazların ciğerlerinden yapılan ezmeye kazciğeri adı verilir. Bunun için yetiştirilen kazlar kış başlarında 1 - 1,5 ay özel şekilde beslenirler. Yulaf, yulaf unundan yapılma hamur, arpa unu ve mısır yedirilir. Fazlaca hareket etmesine de meydan verilmeyerek hayvan iyice semirtilir. Böyle beslenen hayvandan yapılan kazciğeri çok kuvvetli bir besin olarak aranır.
|
|
Kaz Tarifleri Diğer Konular
|
|