|
|
Kebbat Reçeli (Şanlıurfa) |
|
Kuş Gözü
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.07.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc126761
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2017
1,000 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Kebbat - 1 adet
Toz Şeker - 250 gr.
Limon suyu - Bir iki damla
Kebbatın üzerindeki pürtüklü kısımları ince ince soyulup, içi çıkarıldıktan sonra iyice yıkanarak dikey bir biçimde dört eşit parçaya bölünür. Tencereye konulur ve üzerine çıkıncaya kadarsu eklenir. 15 dakika kaynatıldıktan sonra ateşten alınarak suyu dökülür. Üzerine tekrar soğuk su eklenip suyu sıkıldıktan sonra tekrar su eklenerek kaynatılır. Kebbatın acımsı tadının giderilmesi için bu işlemin birkaç kez tekrarlanması gerekir. Bu işlem yapılırken kebbatın suyu narin bir şekilde sıkılmalı kebbata zarar verilmemelidir. Kebbat acı suyunu tamamen verdikten sonra bir tencereye şeker, limon suyu, şekeri ıslatacak kadar su eklenerek çok kısa kaynatılır ve kebbat eklenir. Kebbatın rengi şeffaflaştıktan sonra ateşten alınarak soğuması beklenir. Soğuyan kebbat minik küpler halinde doğranarak cam kavanozda saklanır.
|
|
Kebbat Reçeli (Şanlıurfa) Tarifleri Adıyaman Yemekleri
|
|