250 gr. hazır kedidili bisküvisi
2 adet muz
10-12 çorba kaşığı tozşeker
4 çorba kaşığı oralet
10 çay bardağı su
4 çorba kaşığı mısırözü unu
2 adet elma
Biraz yeşil fıstık
2 adet portakal
Şekeri, mısırözü ununu, oraleti bir tencereye koyup, yavaş yavaş suyu ilâve edip, ateş üzerinde boza kıvamına gelinceye kadar pişirip, ateşten alınız.
Bu karışıma bir portakalın rendesini koyup, karıştırınız.
Bir kalıba veya payreks bir kaba bu muhallebiden 2-3 çorba kaşığı koyup, çevresi kadar yayınız.
Üzerine kedidilini bir sıra koyup tekrar 1 çorba kaşığı muhallebiyi kedidillerinin üzerine koyup, çevresi kadar yayınız.
Bunun da üzerine meyveleri kesip karışık olarak küçük dilimler halinde koyunuz.
Bunların da üzerine muhallebiyi sürüp, tekrar bisküvi ve meyve diziniz. Elinizdeki bisküvi ve meyveler bitinceye kadar işleme devam ediniz.
En üste tekrar muhallebi sürüp, kalıbı buzdolabına koyup, iyice dondurunuz.
Karışımı iyice donunca servis tabağına ters çeviriniz. Bu işlem zor gelirse üstüne yeşil fıstık serpip, olduğu gibi servis yapınız.
Not: Kalıbı ters çevirmek istediğiniz zaman, ılık suya kalıbı sokup pastayı biraz gevşetiniz. Sonra kalıbın üzerine servis tabağını kapatıp, kalıbı elinizin yardımıyla ters çeviriniz.
|