|
|
KEFAL ÇORBASI |
|
harbi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.01.2009
Mesajlar: 44 Şehir: Gazi Magosa |
Kısa URL: https://ml.md/lc33010
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2009
2,940 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
1 kg. kefal balığı
9 bardak su
1 baş soğan
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tuz
Ayrıca:
1 orta kereviz
1 havuç
1 soğan
2 patates
1 çorba kaşığı pirinç
3/4 kahve fincanı un
1 limon
4 yumurta sarısı
1/2 demet maydanoz
1 bardak su
Hazırlanışı:
Bir tencereye temizlenmiş, yıkanmış balıkları, 9 bardak suyu, soğanı, sarımsak ile tuzu koyarak tencereyi ateşe oturtun. Üzerinde meydana gelen köpükleri attıktan sonra kapağını kapatın. Balıkları 25 dakika haşlayın. Süzerek balık suyunu başka bir tencereye alın. Sonra bu karışıma azar azar olmak üzere 1 bardak da ılık su, hepsi soyulmuş ve iri tavla zarı şeklinde doğranmış havuç, kereviz, soğan ile pirinci ilave edin. Orta ateşte 20 dakika sebzeleri pişmeye bırakın. Sonra bunlara yine küçük kesilmiş patatesleri ilave ederek 20 dakika daha haşlayın. Sebzeler pişince küçük bir kaba, üç çeyrek kahve fincanı un, 4 yumurta sarısı ile 1 limonun suyunu koyarak çatalla iyice karıştırın. Sonra bu unlu yumurtalara 1 bardak da soğuk su ilave ederek tekrar bir karıştırın. Bu karışımı çorba tenceresine katarak iyice karıştırın, kaselere alarak servis yapın.
|
Kefal Çorbası |
|
-BMW-
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2006
Mesajlar: 164 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc7444
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2006
3,458 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 adet orta boy kuru soğan,
1 adet orta boy kefal balığı,
2 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı domates salçası,
2 yemek kaşığı tereyağı,
2 yemek kaşığı sıvıyağ,
5 su bardağı su,
yarım limonun suyu,
1 adet orta boy havuç,
1 adet orta boy kereviz,
1 adet orta boy patates,
3 adet defne yaprağı,
yarım demet ince ince kıyılmış dereotu,
istenilen oranda karabiber
yeterince tuz.
Hazırlanışı:
Uygun ebatlarda bir tencerede tereyağını eritip içine ince ince doğranmış bir adet kuru soğanı ekleyelim. Orta ateşte kuru soğan pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavrulan kuru soğanın içine salçayı ekleyip kavurmaya devam edelim. Patatesi, havucu ve kerevizi soyup rendeleyerek içine ekleyelim. 5 bardak su, tuz, karabiber ve defneyapraklarını ekleyip bir taşım kaynatalım. Balığın kafasını ve iç organlarını çıkarıp temizleyerek 2 santim eninde yuvarlak dilimler halinde keselim ve ekleyelim. Balıketleri yumuşayınca çorbayı ateşten alalım. Daha sonra balık dilimlerini delikli kepçe ile çıkarıp bir tabağa alalım. Çorbayı tel süzgeçten geçirip posasını atalım ve suyunu tencereye alalım. Bir tavaya sıvıyağ ve unu alalım. Un hafifçe sararana dek karıştırarak kavuralım. Kavrulan unun içine 1-2 kepçe çorba suyundan ekleyerek topaksız kıvama getirelim. Yaptığımız terbiyeyi çorba suyuna azar azar ve karıştırarak ekleyelim. Karıştırmaya ara vermeden bir taşım kadar kaynatıp ateşten alalım. Servis yaparken tabaklara birer balık dilimi koyup, üzerine çorbanın suyundan döküp, limonunu da sıktıktan sonra ince kıyılmış dereotu serpiştirelim.
|
Kefal Balık Çorbası |
|
dertli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.02.2006
Mesajlar: 83 Şehir: Buca |
Kısa URL: https://ml.md/lc4275
Gönderme Tarihi: 29.May.2006
3,125 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Adet kefal baligi
1 Adet havuç
1 Adet patates
1 Adet kereviz
4-5 Adet defne yapragi
1 Çorba kasigi salça
1 Demet maydanoz
1 Adet limon
2 Çorba kasigi un (tepeleme)
1-2 Çorba kasigi tereyağı veya margarin
1 Adet soğan
Tencereye yagi alip, eritin.
Sogani yemeklik dograyip, ilave edin.
Soganlar pembelesene dek kavurun.
Patates, havuç ve kerevizin kabuklarini soyup, findik iriliginde dograyin.
Sebzeleri de tencereye aktarip, ara sira karistirarak sote edin.
Sebzeler yumusamaya baslayinca tencereye yeterince su, salça ve tuz ilave edin.
Kefalin kafasini ve iç organlarini temizleyip, özenle yikayin.
2 santim eninde yuvarlak dilimler halinde kesin.(bel kemigini çikarmadan)
Tencereye iri dogradiginiz balik parçalarini da ilave ederek agir ateste baliklar ve sebzeler yumusayana dek pisirip, tencereyi atesten alin.
Çorbanin suyunu delikli süzgeçten geçirin.(sebzeler tadini baliga verdigi için sebzelerin posali kismini kullanmaya gerek kalmaz)
Tereyağıini eritip, unu ilave edin.
Un sararana dek kavurun.
1 Kepçe çorbanin suyundan ilave edip, unubulamaç haline getirip, tencereye aktarin.
1 Tasim kaynattiktan sonra atesten indirin.
Tabaklara birer dilim kefal koyup, üzerine çorbanin suyundan bir kepçe gezdirin.
Limon sikarak servis yapin.
|
|
Kefal Balık Çorbası Tarifleri Patates Çorbası Tarifleri
|
|