|
Kefal Balığı Buğulaması |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc156811
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2021
247 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. kefal balığı
1 demet maydanoz
1 adet soğan
1 diş sarmısak
250 gr. domates
Yarım limon suyu
2 adet defne yaprağı
2 adet biber
60 gr. margarin
Tuz
Balık temizlendikten sonra kalın yuvarlak parçalara kesilir. Bir tepsiyi veya ateşe dayanan cam güvece sıralanır. Aralarına kıyılmış maydanoz konu üzerine halka halka doğranmış soğan ve biber serpilir. Doğranmış domate de üzerine konur, kıyılmış bir diş sarımsak ve 2 defne yaprağı 60 gr. sana vı limon suyu konduktan sonra üzerine tuz serpilir. Kabın üzeri yağ kağıdı veyi kapakla örtülerek pişirilir.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 19.07.2021
|
Kefal Balığı Buğulaması |
|
Makbule Geçer
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.02.2011
Mesajlar: 22 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc62248
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2011
2,571 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. kefâl balığı
1 soğan
1 diş sarımsak
yarım limon suyu
250 gram domates
2 adet defne yaprağı
60 gram zeytinyağı
Tuz
Balık kalın parçalara kesilir. Bir tepsiye sıralanır. Aralarına kıyılmış maydanoz konur, üzserine halka şeklinde doğranmış soğan ve biber serpilir. Doğranmış domates de üzerine konur. Kıyılmış sarımsak ve defne yaprağı, 60 gr. yağ, limon suyu konarak üzerine tuz serpilir.
Üzeri kapak veya kâğıt örtülerek pişirilir.
Not: Her türlü balıktan buğulama yapılabilir. Balığın kılçıkları çıkarılırsa daha iyi olur.
|
Kefal Buğulaması |
|
nedimex
Super MOD
Kayıt: 17.07.2005
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc10184
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2006
15,934 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo kefal balığı
2 baş soğan orta boy
4 diş sarımsak
4 adet çarliston biberi (veya tatlı sivri biber)
1 demet maydanoz
4 adet domates
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım küçük paket yağ
Balıklar iyice temizlenir, pulları bir bıçak sıtı ile kazınır ve enine kalınca yuvarlak parçalar halinde doğranır. Balıklar küçük boy ise enine dilimlemeye lüzum yoktur. Doğranmış olan balıklar terci-han altı düz olan bir tepsiye dizilir. Ve aralarına maydanoz konur. Halka halka doğranan soğanlar, sarımsak da balıkların üzerine ilâve edildikten sonra biberler konur ve dilimlenmiş domates, defne yaprakları, dilimlenmiş limon, tuz_ve yağ da ilave ettikten sonra tepsinin üzerine bir yağ kağıdı veya kapak kapanarak örtülür. Bu durumda 15-20 dakika süre ile pişirilip ateşten alınan buğulama tabağa alınarak ılık veya soğuk servis yapılır.
|
|