Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Kefal Balığı 4 Adet
Kuru soğan 1 Orta boy
Su 1 Su bardağı + 1 Çay bardağı
Pirinç 350 Gr.
Sıvı yağ 1/2 Su bardağı
Domates 2 Orta boy
Karabiber 1/2 Çay kaşığı
Maydanoz 1/2 Demet
Tuz
Kuru soğan doğranır, yağda biraz kavrulur. Doğranmış domates, karabiber, maydanoz, pirinç, tuz 1 çay bardağı su ile kavrulur )pirinç diri olmalı). Balıkların içi boylamasına yarılır. Temizlenip yıkanır. Hafifçe tuzlanır. İçlerine harç doldurulur. Dağılmasını önlemek için iple bağlanır, tepsiye dizilir. 1 su bardağı su konur. Fırında veya ocakta pişirilir.
|