Kısa URL: https://ml.md/lc10200
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2006
4,267 defa indirildi / yazdırıldı
Kefalları temizleyip, tuzlayın, yarım saat dinlendirin. Sonra zeytinyağı sürün. Yağlanmış ızgaraya dizip orta hararette kızartın. Bu arada kendi suyu ile ıslatın. Kızarınca etrafını maydanozla süsleyip tereyağlı salçakoyun.
Kısa URL: https://ml.md/lc24983
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2008
3,578 defa indirildi / yazdırıldı
6 adet kefal balığı
Az ayçiçek yağı
Limon
Balıkların pullarını kazıyıp temizleyin ve ortasını çizin. Yağı, tuzu karıştırın. Balıkları batırıp ızgaraya dizin. Arada bir yağlayın. Bir tarafı tam pişmeden çevirmeyin. Yanında karışık salata veya kırmızı soğanla servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc61733
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2011
3,319 defa indirildi / yazdırıldı
800 gr (2 büyük) kefal (kafaları kesilip pulları temizlendikten sonra fileto çıkarılmış)
1 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı un
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Önce ızgaranızı yakınız. Balık dilimlerini tuzlayıp unladıktan sonra, fazla unlarını silkeleyip hafifçe yağlayınız. Kızgın ızgarada her iki yanını 3-4'er dakika ızgara edip servis ediniz.
Not: Izgara kefalı yanında haşlanmış taze patatesle servis edebilirsiniz.