Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kek Kalıbında Haşhaşlı Çörek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kek Kalıbında Haşhaşlı Çörek

gülder
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.07.2013
Mesajlar: 28
Şehir: Hatay
Kısa URL: https://ml.md/lc90689
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2013
1,799 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta
1 paket instant maya (yaş maya da olabilir)
1 yemek kaşığı şeker
Tuz
Aldığı kadar un un
Arası için:
1 çay bardağı haşhaş ezmesi
1 çay bardağı eritilmiş margarin

Hamuru kulak memesinden biraz daha yumuşak bir kıvamda yoğuralım. Yoğurduktan sonra 15 dk kadar dinlendirelim ve 7 bezeye bölelim. Her bir bezeyi tabak büyüklüğünde açalım. Aralarına haşhaş+eritilmiş margarin karışımından sürelim ve üst üste dizelim. Yedinci kata biraz un serpip dikdörtgen şekilde açalım.haşhaşlı karışımdan sürelim ve uzun kenardan başlayarak rulo şeklinde saralım.sonra bir ucunu sağa bir ucunu sola çevirerek buralım ve iki ucunu birleştirelim.yağlanmış kek kalıbına yerleştirelim.en az 1 buçuk saat mayalandıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat kadar pişirelim. Piştikten sonra ters çevirelim ve kurumaması için üzerine nemli bir bez örtelim


Kek Kalıbında Haşhaşlı Çörek

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc111193
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2015
3,001 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 su bardağı süt
1 küçük çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
Alabildiği kadar un
İçi için:
250 gram haşhaş ezmesi
3 yemek kaşığı tahin
1 bardak sıvıyağ
Üzeri için:
1 su bardağı ceviz

Hamur malzemelerinden yumuşak bir hamur hazırlanır, yoğurma kabının üzeri streçlenerek 1 saat mayalanmaya bırakılır.
Süre sonunda hamurdan 10 adet pazı yapılır, her pazı servis tabağı büyüklüğünde açılır.
Üzerine haşhaşlı iç sürülür, onun da üzerine ceviz serpilir.
Açılan 2. yufka üzerine serilir, üzerine haşhalı iç yayılır ve ceviz serpilir.
Bu şekilde bütün pazılara iç sürülerek üst üste konur.
10. pazı en üste kapatılır haşhaş sürülmez. Bu şekilde üst üste olan hamurımız elle açılarak büyütülür.
Açılan hamur rulo yapılır. Rulo aksi yönlerden döndürerek burulur.
Bu şekildeki hamur yağlanmış kek kalıbına yerleştirilir. Tepsi mayası için kalıp içinde yarım saat bekletilir.
Süre sonunda hamurun üzerine çırpılmış yumurta sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirilir.
Soğuduktan sonra kek kalıbından çıkartılarak servis tabağına alınır.



Kek Kalıbında Haşhaşlı Çörek

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc151382
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2020
458 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

1 kg un
1/4 su bardağı sıvı yağ
2-3 yemek kaşığı yogurt
1 paket yaş veya instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su (ılık)
İçi İçin:
Haşhaş (kavrulup dövülmüş)
Dövülmüş ceviz (isteğe bağlı)
Sıvı yağ
Tahin
Üzeri İçin:
Yumurta
Susam
Çörekotu

Büyük bir yoğurma kabına unu alın. İnstant maya kullanacaksanız doğrudan unun üzerine dökün. Yaş maya kullanacaksanız yarım su bardağı ılık suda eritip una ilave edin. Yağı, yoğurdu ve tuzu ilave ettikten sonra ılık su ilave ederek yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamurun üzerini nemli bir bez örtüp hacmi iki katına çıkana kadar mayalandırın. Hamurdan uygun miktarda bir parça alın ve un serptiğiniz zeminde merdane yardımıyla biraz açın. Açtığınız hamurun üzerine hamuru kaplayacak kadar sıvı yağ
dökün. Hamurun bir ucunu, diğer tarafa birkaç defa kapatmak suretiyle yağın hamura sürülmesini sağlayın. Hamuru geri açın, üzerine 3 yemek kaşığı tahin sürün, üzerine
haşhaşlı-cevizli karışımdan serpin. Hamuru bir ucundan başlayarak bir rulo yapın ve ruloyu yağlanmış kek kalıbının içine simit şeklinde koyun. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Fırından çıkınca üzerine ½ çay bardağı ılık su serpiniz.







Kek Kalıbında Haşhaşlı Çörek Tarifleri Açma Tarifleri



(3 adet Kek Kalıbında Haşhaşlı Çörek 40,274 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort