Piliç göğüslerinin derilerini temizleyip kekik, tuz, karabiber ve zeytinyağı ile marine edin. Bu şekilde 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
Tavada çok az zeytinyağı ısıtıp piliçleri soteleyin. Üzerine bir kapak kapatıp ocaktan alın.
Salataları iyice yıkayıp kurutun. Büyük parçalar halinde kesin. Hepsini bir tabağa alın. Pişmiş piliçleri küçük parçalara ayırıp salatanın üzerine serpiştirin. Mısır ve kirazdomatesleri de ilave edin.
Fesleğeni blenderde çekin. Kalan malzemeleri de blenderden geçirip salatanın üzerine dökün ve servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc69446
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2011
1,591 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet tavuk göğsü
1 tutam roka
Yarım göbek salata
4 adet çeri domates
1 çorba kaşığı kekik
1 çorba kaşığı tane mısır
Tavuk göğsünü kekikle kaplıyoruz. Fırında pişiriyoruz ya da az yağda teflon tavada kızartıyoruz. Et piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Diğer tarafta göbek salatayı ve rokayı yıkıyoruz. Göbek salatayı istediğimiz büyüklükte doğruyoruz üzerine rokayı kırma olarak koyuyoruz. Kenarlarına çeri domates diziyoruz üzerine mısır taneleri serpiyoruz. Soğuyan tavuk etlerini ince ince yaprak şeklinde kesiyoruz ve yeşilliklerin etrafına diziyoruz. Üzerine isteğe bağlı olarak hardal sos ya da yağla karıştırılmış balzamik sirkesi döküyoruz. Servise hazır hale getiriyoruz.