|
Kelebek Muffin |
|
akdeniz
Yamak
Kayıt: 13.12.2006
Mesajlar: 5 Şehir: İst. |
Kısa URL: https://ml.md/lc11538
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2007
2,438 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kek malzemeleri;
4 yumurta
4 fincan şeker
5 fincan un
1/2 paket kabartma tozu
250 gr haşlanmış ve rondodan geçirilmiş ıspanak püresi
Krema malzemeleri;
1 Su bardağı süt
1 adet yumurta
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı şeker
4-5 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı vanilya
1. Yumurtaları ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın.
2. Karışıma elenmiş un ve kabartma tozunu da katıp, kaşıkla karıştırın.
3. Ispanağı da bu karışıma ekleyip, kaşıkla iyice karıştırın.
4. Kek karışımını muffin kalıplarına dökerek, önceden 180 derecede ıstılmış fırında pişirin.
5. Krema malzemelerinden vanilya ve margarin hariç diğerlerini iyice karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan indirdikten sonra vanilyayı ve margarini ekleyip, karıştırın.
6.Soğuyan muffinlerin üst kısımlarını düzgün bir şekilde kesin.
7. Daha önceden hazırladığınız kremayı muffinlerin üstlerine sürün yada sıkma torbası ile sıkın.
8.Keserek çıkardığınız muffin parçalarını düzgünce ortadan ikiye kesin ve kremanın üstüne kelebek kanatları şeklinde yerleştirin.
9.Üstlerine pudra şekeri serperek süsleyin.
|
Kelebek Muffinler |
|
hulusi
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.10.2017
Mesajlar: 25 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc128929
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2017
798 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
60 ml süt
300 ml krema
1 vanilya
150 gr toz şeker
3 yumurta
225 gr hazır kek unu
160 gr çilek reçeli
6-7 çilek
Tereyağı, vanilya, toz şeker, yumurta, un ve sütü karıştırma kabına alarak mikserle düşük hızda çırpın. Hızını artırarak 3 dakika daha çırpın. Muffin kalıplarının içine kağıt kalıpları yerleştirin. Hamuru kaşık yardımıyla içlerine paylaştırın. 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Kekleri fırından çıkardıktan sonra tel ızgara üzerine ters çevirip soğumaya bırakın. Keklerin üzerinden bıçakla küçük bir kapak kesin. Kekteki boşluğa reçel ve çırpılarak katılaştırılmış krema doldurun. Kapağı kelebeğin kanadı olacak şekilde ortadan ikiye kesip kremanın üzerine yerleştirin. Çilek ve pudraşekerle süsleyerek servis yapın.
|
|