Kısa URL: https://ml.md/lc118053
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2016
3,204 defa indirildi / yazdırıldı
Kayseri Ticaret Odası
10 kg kelek
2 demet maydanoz
6 diş sarımsak
3 kg rasata (yeşil) domates
2 kg domates (iç malzeme olarak kullanılacak)
500 gr acı biber
500 gr tatlı biber
1 küçük boy sirke
1 avuç nohut
1 yemek kaşığı limon tuzu
Yarım çay bardağı toz şeker
Kaya tuzu
Su
Keleklerin kabuğunu soyup iç kısımlarını oyun ( baş kısımlarını daha sonra kapak olarak kullanacaksınız ). Kırmızı ve yeşil domates ve biberleri küp şeklinde doğrayın. Kırmızı domatesleri, kıyılmış maydanozu ve kabukları soyulmuş sarımsakları keleklerin içine doldurun. Turşuyu kuracağınız kavanozun dibine nohut serpin. İçini doldurduğunuz keleklerin kapaklarını kapatıp aralarına rasata domates ve sivri biberleri koyarak kavanoza dizin. Şeker serpip tuzlu su, sirke ve limon tuzunu ilave edin. Turşu olgunlaşıncaya kadar gölgede bekletin.
Kısa URL: https://ml.md/lc149135
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2020
339 defa indirildi / yazdırıldı
Kayseri Büyükşehir Belediyesi
2 kg orta boy kelek
10 diş sarımsak
15-20 adet nohut
2 yemek kaşığı kaya tuzu
1 çay bardağı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
Su
1,5 litre içme suyuna kaya tuzu, sirke ve şekeri ilave ederek iyice karıştırın.
Kelekleri yıkayıp birkaç yerinden delikler açın.
Kelekleri turşu kuracağınız kavanoza, arasına nohut ve sarımsakları atarak yerleştirin.
Hazırladığımız turşu suyunu ilave ederek ağzını kapatın.
Güneş görmeyen bir yerde en az üç hafta bekletip servis edin.