Kısa URL: https://ml.md/lc126861
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2017
970 defa indirildi / yazdırıldı
Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Yağsız parça kuzu eti - 200 gr.
Keme - 50 gr.
Sadeyağ - 10 gr.
Karabiber - 2 gr.
Tuz - 2 gr.
Kemeler yumuşamaları için bir müddet suda bekletilir. Yumuşayan kemelerin ucu bıçakla kazındıktan sonra bol suyla yıkanır ve küp küp doğranır. Kuşbaşı et birtencerede haşlanır. Etler bir müddet haşlandıktan sonra temizlene kemeler eklenerek biraz daha haşlanır. Kemeler yumuşayıp suyunu çekince sadeyağ, tuz ve karabiber ilave edilerek bir müddet kavrulduktan sonra ateşten alınıp, pirinç pilavı eşliğinde servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc130055
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2017
632 defa indirildi / yazdırıldı
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
1 kg yağsız parça kuzu eti
5 kg keme
3 yemek kaşığı sadeyağ
1 çay kaşığı karabiber
1,5 bardak su
Tuz
Suda bekletilen kemelerin dışı bıçak ucuyla kazındıktan sonra bol suyla yıkanır ve küp şeker büyüklüğünde doğranır. Kuşbaşı et yıkanarak tencereye konulur, su ilave edilerek haşlanmaya bırakılır. Etlerin rengi değişince kemeler eklenerek haşlamaya devam edilir. Kemeler yumuşayınca yağ ilave edilir. Suyunu çekip yağında kavrulduktan sonra tuz ve karabiber ilave edilerek ateşten alınır, servis tabağına konulup, beyaz pilavla yenilir.