Kısa URL: https://ml.md/lc67308
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2011
2,325 defa indirildi / yazdırıldı
Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Kuşbaşı et - 200 gr.
Keme - 50 gr.
Sadeyağ - 10 gr.
Salça - 10 gr.
Karabiber - 2 gr.
Tuz - 3 gr.
Kemeler yumuşamaları için bir müddet suda bekletilir. Yumuşayan kemelerin ucu bıçakla kazındıktan sonra bol suyla yıkanır ve küp küp doğranır. Kuşbaşı etyıkanaraktencerede kızdırılan sadeyağda pembeleşinceye dek kavrulur. Salça tuz, karabiber ve az su eklenerek kaynatılır. Su kaynayınca küp küp doğranan kemeler yemeğe ilave edilir. Kemeler pişince ateşten alınan yemekpirinç pilavıyla servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc130056
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2017
562 defa indirildi / yazdırıldı
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
½ kg yağsız kuşbaşı et
1 kg keme
1 yemek kaşığı dolusu sadeyağ
1 yemek kaşığı domates salçası ,
Yeterince su
Karabiber
Tuz
Suda bekletilen keme ıslanınca bıçak ucuyla dışı kazındıktan sonra bol suyla yıkanır ve zar büyüklüğünde doğranır. Kuşbaşı et yıkanarak tencereye konulur, yağda pembeleşince salça eklenip karıştırılır. Tuz ve karabiber ilave edilerek iki bardak suyla iyice pişirilir. Doğranan kemeler yemeğe ilave edilir. Kemeler pişince yemekateşten alınır, servis yapılıp beyaz pilavla yenilir.