|
Kemeli Pilav (Şanlıurfa) |
|
Didar Şen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.08.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc67266
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2011
2,737 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardak bulgur
1 kg. keme
4 kaşık sade yağ
Tuz
Karabiber
Kemeler yıkanır ve küçük parçalara bölünür. Tencerede kavrulur, 2 bardak suyla 15 dakika haşlanır. Bulgur eklenir 2 bardak su eklenir, tuz atılır. Suyu çekinceye kadar pişirilir. Üzerine karabiber serpilir. Sıcak servis yapılır.
|
Kemeli Pilav (Şanlıurfa) |
|
hıdır
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2017
Mesajlar: 25 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc126719
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2017
794 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Pirinç - 100 gr.
Kuşbaşı et - 50 gr.
Domates salçası - 10 gr.
Keme mantarı - 50 gr.
Kuru soğan - 30 gr.
Sadeyağ - 10 gr.
Karabiber - 2 gr.
Tuz - 3 gr.
Kuşbaşı büyüklüğünde doğranmış etler bir tencere içerisinde pişirilir. Yumuşayan etler sadeyağ ile biraz kavrulup ince kıyılmış soğanlar eklenerek soğanlar pembeleşinceye değin biraz daha kadar kavrulur. Kavrulma işlemi devam ederken yıkanan pirinçler ve salça eklenir. Salça ve pirinçler de bir müddet kavrulduktan sonra su, tuz ve karabiber ilave edilerek kısık ateşte pişirilir. Kemeler yıkanıp kuşbaşı büyüklüğünde doğrandıktan sonra ayrı bir tavada tuz ve karabiber ilavesiyle sadeyağda kavrulur. Kavrulan kemeler dinlendirilen pilava eklenir ve bostana eşliğinde servis edilir.
|
Kemeli Pilav (Şanlıurfa) |
|
mızrap
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.12.2017
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc130282
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2017
719 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
2 su bardağı pirinç
300 gr kuşbaşı et
1 yemek kaşığı domates salçası
½ kg keme
1 büyük kuru soğan
3 yemek kaşığı sadeyağ
1 çay kaşığı karabiber
4 bardak su
Tuz
Tencereye etler konularak pişirilir. İki yemek kaşığı sade yağda, yumuşayan etler bir-iki çevrilir, ince kıyılmış soğanlar ilave edilir ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Pirinçler yıkanıp tencereye alınır, kavrulur, pirinçlere iki kaşık salça ilave edilip kavrulmaya devam edilir, sonra dört bardak su, tuz ve karabiber ilave edilerek pilav kısık ateşte pişirilir. Keme temizlenerek yıkanır, küçük kuşbaşı olarak doğrandıktan sonra geride kalan yağda, tavada hafif ateşte kavrulur. Tuz ve karabiber ilave edilir, pilavın içerisine karıştırılarak servis tabağına alınır, bostanayla yenilir.
|
|