|
Kenger Meftunesi (Diyarbakır) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174332
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2023
210 defa indirildi / yazdırıldı
|
İrfan Rıza Yazıcıoğlu
750 gr. Kuşbaşı kuzu eti
1.5 kg kenger
2 domates
2 kaşık yağ
1 baş sarımsak
1 çay bardağı sumak
1 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kenger temizlenir ve ayıklanıp yıkanır.
Et, tuz, baharatlar ve salça ile 5 dk çevrilir.
2 bardak su ilave edilip bir süre pişirilir.
Üstüne doğranmış domates ve kengerler ile 1 bardak sumak ıslanıp süzülmüş sumak suyu eklenir ve pişirilir.
En son dövülmüş sarımsak ilave edilir.
|
Kenger Metunesi (Diyarbakır) |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145689
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2019
786 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı (8 kişilik)
1,5 kg kenger
1 çay kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı biber salçası
200 gram sumak tanesi
500 gram kuzu kuşbaşı
Tuz, kırmızıbiber
½ su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
2 su bardağı sıcak su
Üzeri için:
1 veya 2 diş ezilmiş sarımsak
Kengerin önce dikenleri ayıklanıp temizlenir.
Kuşbaşı et yıkanır, 1 su bardağı su ile tencerede 40 dakika haşlanır.
Haşlanan etin üzerine tuz, karabiber, salça, yağ ve kenger ilave edilip kavrulur (10 dakika).
Üzerine 2 su bardağı sumak suyu ilave edilerek 40 dakika orta ateşte pişirilir.
Servisi için üzerine ezilmiş sarımsak eklenir.
Not: Sumak suyu, sumakların 2 su bardağı sıcak su içerisinde yarım saat bekletilmesi ve süzülmesiyle elde edilir.
|
Kenger Meftunesi (Diyarbakır) |
|
acara
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.07.2005
Mesajlar: 143 Şehir: Mordoğan |
Kısa URL: https://ml.md/lc40308
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2009
4,363 defa indirildi / yazdırıldı
|
Diyarbakırlılar Derneği
Yarım kg. yağlı parça kuzu ya da koyun eti suda hafif pişirilir. Sonra; temizlenmiş ve suda bırakılmış 2 kg. kenger, etin üzerine ilave edilir, ikisi birlikte hafif ateşte pişirilir. Kaşıkla karıştırılmaz. Piştikten sonra kengerin üzerini bir parmak geçecek kadar sumak suyu ve bir kaşık salça katılır. Et piştiği zaman yemek de pişmiş demektir. İstenirse sarımsak ilave edilir.
|
|