Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kenger Pilavı (Şanlıurfa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kengerli Bulgur Aşı (Şanlıurfa)

garibim
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 03.10.2016
Mesajlar: 23
Şehir: Ankara-Altındağ
Kısa URL: https://ml.md/lc126864
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2017
914 defa indirildi / yazdırıldı




Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Kenger - 100 gr.
Pilavlık bulgur - 70 gr.
Sadeyağ - 10 gr.
Karabiber - 2 gr.
Tuz - 3gr.

Dikenleri temizlenen kengerler bol suyla yıkandıktan sonra iki cm uzunluğunda parçalara ayrılır. Bir tencerede kaynayan suya atılan kengerler yumuşayıncaya kadar haşlandıktan sonra suları süzülür. Sadeyağın yarısı bir tencerede kızdırılır ve suyu süzülen kengerler kavrulur. Bulgurla sadeyağın diğer yarısı ayrı bir tencereye kavrulduktan sonra su, tuz ve karabiber ilave edilerek pişirilmeye bırakılır. Bulgurlar gözgözolunca kengerler ilave edilen aş dinlenmeye bırakılır. Ana yemeklerin yanında verilen bulguraşı bostanaylaservisedilir.



Kengerli Pilav (Şanlıurfa)

mızrap
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 06.12.2017
Mesajlar: 23
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc130278
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2017
1,528 defa indirildi / yazdırıldı




Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

1 kg kenger
2 su bardağı pilavlık bulgur
4 yemek kaşığı sadeyağ
4 bardak su
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz

Kengerlerin dikenleri temizlenir, iki cm uzunluğunda parçalara ayrılır, bol suda yıkanır. Bir tencerede su kaynatılıp kengerler içerisinde yumuşayıncaya kadar haşlanıp süzgece alınır. Süzülünce yağın yarısı tencereye konulur ve ısıtılır, iyice ısınan yağın içerisinde kengerler kavrulur, bir tabağa alınır. Geride kalan yağ tencereye konulup ısıtılır, bulgurlar yıkanıp tencerede kavrulur. Kavrulan bulgurlara 4 bardak su, tuz ve karabiber ilave edilerek pişirilmeye bırakılır. Bulgurlar göz göz olunca kengerler ilave edilerek karıştırılır, ateşten alınarak dinlenmeye bırakılır. Servis tabağına alınan pilav, bostanayla yenilir.







Kenger Pilavı (Şanlıurfa) Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri



(2 adet Kenger Pilavı (Şanlıurfa) 81,560 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort