|
|
Kepekli Ekmek |
|
gulsimsir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.01.2006
Mesajlar: 180
|
Kısa URL: https://ml.md/lc829
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2006
3,145 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER:
1 cup + 1/8 cup ılık su ( 1 subardağı+1/3 su bardağı su)
2+1/2 tbsp zeytinyağı ( 2,5 yemek kaşığı )
2+1/2 tbsp esmer şeker ( bazen toz şeker kullanıyorum )( 2,5 yemek kaşığı)
1+1/2 tsp tuz ( 1,5 tatlı kaşığı tuz )
3 Cup kepekli un ( 3 su bardağı un silme )
1+1/4 tsp instant maya ( 1+1/4 tatlı kaşığı)
HAZIRLANIŞI:
Bu sıralama ile malzemeleri makinanın kabına koyun ve yoğurma, pişirme işlemini başlatın. Bu işlemi normal temel ekmek yaptığımız 1 numaralı programda uyguluyorum.
Elinde yoğurarak yapacak olanlar için yine aynı sırayla malzemeleri kaba koyup yoğurun ve üzerini örtüp 40 dk kabartın ( sıcak ortamda. Güneş ile ısınmış oda yada kalörifer yanı ) Tekrar yoğurun ve iyice kabardıktan sonra önceden ısınmış 180-190 derecede pişirin.
ML® Kepekli Ekmek için tıklayın
|
Kepek ekmeği |
|
yalan dünya
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.01.2012
Mesajlar: 31 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc77263
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2012
2,568 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı maya
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 yumurta
2,5 su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı kepekli un
1 su bardağı su
İçi için:
peynir, marul, domates, salatalık
Hamuru yoğurmak için şeker, maya, zeytinyağı ve yumurtayı ılık suyla birlikte karıştırın. Üzerine yavaşça unu ekleyip yumuşak bir hamur haline getirin. Bu hamuru 30 dakika kadar dinlendirin. Dinlenmiş hamurdan parçalar kopartıp uzun çubuklar yapın. Burarak halka şekli verin. Ilık pekmezli suya batırıp daha sonra susama bulayın. Bu şekilde hazırlanan simitler tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin.
|
|
Kepekli Ekmek Tarifleri Akıtma Tarifleri
|
|